Eğitim-Bir-Sen Eğitiminin Liderleriyle Buluştu

EĞİTİM 26.03.2018 - 10:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Eğitim-Bir-Sen Eğitiminin Liderleriyle Buluştu

Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 Nolu Şube Teşkilatı, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde görev yapan Okul Müdürleriyle 80. Yıl Öğretmenevinde bir araya geldi. Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Pamukkale ve Merkezefendi İlçe Yönetimlerinin hazır bulunduğu toplantıya, 150 ye yakın okul müdürü katıldı. Toplantı Şube Başkanı Kazım Tefçi’nin konuşmasıyla başladı.   Son günlerde öğretmene karşı şiddet olaylarının her geçen gün bir yenisinin eklendiğini belirterek konuşmasına başlayan Şube Başkanı Kazım Tefçi, şöyle devam etti; son günlerde bakanlığın tekrar ısıtarak önümüze koyduğu performans adı altındaki çalışmalar, aynı işe gönül verenleri, yüz yüze bakanları karşı karşıya getirerek çalışma barışını yok etmektedir. Öğrenci ve velinin vereceği puanlarla öğretmenin performansını ölçmek öğretmenlik mesleğini örselemektir. Performans ölçme iddiasıyla öğretmenleri ayrıştırmak eğitime hiçbir katkı sunmayacaktır. Motivasyon üretmen yerine, olan motivasyonu da bitirmek anlamına gelecek performans sistemi herkes için hem yorucu hem de yıpratıcı olacaktır.     Bunun sonuç olarak da; öğrencinin öğretmene parmak salladığı bir dünyada ne şiddetin önüne geçebilir ne de ahlak inşa edebilirsiniz. Bakanlığın bir an önce bu uygulamadan vazgeçmesi ve şiddet olaylarını da önleyici adımlar atması gerekmektedir.   Tefçi bunun için 27 Mart Salı Günü saat:12.30 da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti; ‘Eğitimde Şiddete dur demek ve Performans sistemine hayır demek için yapacağımız basın açıklamasına bütün eğitim çalışanlarımızı davet ediyoruz’  diyerek sözlerini tamamladı.    

Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 Nolu Şube Teşkilatı, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde görev yapan Okul Müdürleriyle 80. Yıl Öğretmenevinde bir araya geldi. Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Pamukkale ve Merkezefendi İlçe Yönetimlerinin hazır bulunduğu toplantıya, 150 ye yakın okul müdürü katıldı. Toplantı Şube Başkanı Kazım Tefçi’nin konuşmasıyla başladı.

 

Son günlerde öğretmene karşı şiddet olaylarının her geçen gün bir yenisinin eklendiğini belirterek konuşmasına başlayan Şube Başkanı Kazım Tefçi, şöyle devam etti; son günlerde bakanlığın tekrar ısıtarak önümüze koyduğu performans adı altındaki çalışmalar, aynı işe gönül verenleri, yüz yüze bakanları karşı karşıya getirerek çalışma barışını yok etmektedir. Öğrenci ve velinin vereceği puanlarla öğretmenin performansını ölçmek öğretmenlik mesleğini örselemektir. Performans ölçme iddiasıyla öğretmenleri ayrıştırmak eğitime hiçbir katkı sunmayacaktır. Motivasyon üretmen yerine, olan motivasyonu da bitirmek anlamına gelecek performans sistemi herkes için hem yorucu hem de yıpratıcı olacaktır.

 

 

Bunun sonuç olarak da; öğrencinin öğretmene parmak salladığı bir dünyada ne şiddetin önüne geçebilir ne de ahlak inşa edebilirsiniz. Bakanlığın bir an önce bu uygulamadan vazgeçmesi ve şiddet olaylarını da önleyici adımlar atması gerekmektedir.

 

Tefçi bunun için 27 Mart Salı Günü saat:12.30 da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti; ‘Eğitimde Şiddete dur demek ve Performans sistemine hayır demek için yapacağımız basın açıklamasına bütün eğitim çalışanlarımızı davet ediyoruz’  diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.