Eğitim Fakültesi’nde ‘Drama Ve Orff’ Etkinliği

EĞİTİM 05.02.2020 - 10:40, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Eğitim Fakültesi’nde ‘Drama Ve Orff’ Etkinliği

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde “Drama ve Orff” etkinliği düzenlendi.    Eğitim Fakültesi’nde çalışan 4-8 yaş arasında çocuğu olan personele yönelik, Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatıma Akyüzlüer tarafından ‘Drama ve Orff’ etkinliği düzenlendi. Eğitim Fakültesi Drama Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte müzik, dans ve hareket iç içe kullanılarak; çocukların hem dil gelişimlerine hem dinleme ve dinlediği ritmi bedensel hareketlerle tekrar edip söylemelerine katkıda bulunulmaya çalışıldı.     Yeni yaklaşımlarla desteklenen müzik eğitimi ile çocukların; yaratıcılık, özgüven ve problem çözme becerilerini geliştirdiğini belirten Doç. Dr. Akyüzlüer etkinlik hakkında: “Bu çalışmada orff yaklaşımı ve drama etkinliklerinden yararlanıldı. Tanışma oyunu ile başlanan çalışmada daha sonra ritimlerle canlandırmalar yapıldı. Çocukların oyun içerisinde dans ederek, sesleri kullanarak müzik yapmaları sağlandı” şeklinde açıklama yaptı.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde “Drama ve Orff” etkinliği düzenlendi. 

 

Eğitim Fakültesi’nde çalışan 4-8 yaş arasında çocuğu olan personele yönelik, Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatıma Akyüzlüer tarafından ‘Drama ve Orff’ etkinliği düzenlendi. Eğitim Fakültesi Drama Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte müzik, dans ve hareket iç içe kullanılarak; çocukların hem dil gelişimlerine hem dinleme ve dinlediği ritmi bedensel hareketlerle tekrar edip söylemelerine katkıda bulunulmaya çalışıldı.

 

 

Yeni yaklaşımlarla desteklenen müzik eğitimi ile çocukların; yaratıcılık, özgüven ve problem çözme becerilerini geliştirdiğini belirten Doç. Dr. Akyüzlüer etkinlik hakkında: “Bu çalışmada orff yaklaşımı ve drama etkinliklerinden yararlanıldı. Tanışma oyunu ile başlanan çalışmada daha sonra ritimlerle canlandırmalar yapıldı. Çocukların oyun içerisinde dans ederek, sesleri kullanarak müzik yapmaları sağlandı” şeklinde açıklama yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.