Eğitimci Yazar Şakir Tarım, Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Konuştu

EĞİTİM 01.12.2018 - 09:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Eğitimci Yazar Şakir Tarım, Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Konuştu

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Liseler Komisyonu 15 Aralık’ta düzenleyecek olduğu Siyer-i Nebi Yarışması için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.   Siyer-i Nebi Yarışması ve Kariyer günleri kapsamında Eğitimci Yazar ve AGD Bölge Başkanı Şakir Tarım, Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileriyle bir araya geldi.   Gençlere karşı yapmış olduğu konuşmasında, Gençliğin bir ülkenin maddi ve manevi kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini belirten Tarım, “Biz gençliğimizin örnek olmasını, önder olmasını arzuluyoruz. Bunun için de en büyük kariyer sahibi ve örneği gençlerimize Peygamber Efendimizi gösteriyoruz.” Irkçılık, tekebbür, ahlaki çürümüşlük, bireyselleşme, bencillik vb. hastalıklar peygamber reçetesi ile tedavi edilmeyi bekliyor. İnsanlığın insani değerlerini yitirdiği bir dünyada O’nun mesajını anlamak ve günümüz gençliğine bir ilaç gibi takdim edip ulaştırmak elbette bizim vazifemizdir" İşte bu yüzden Anadolu Gençlik Derneğimiz Siyer-i Nebi Yarışması düzenliyor dedi.     Hz Peygamberin sadece belirli gün ve haftalarda anılmaması gerektiğini belirten Tarım, Peygamberi hayatın her anında ve alanında anlamak gerektiğini söyledi. Gençliğimizin Hz Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) yaşantısını kendi hayatlarına tatbik etmelerini ve O’nun ahlakıyla ahlaklanmaları gerektiğini ifade ederek, “Hz Muhammed (s.a.v) gelmeden önce her türlü zulüm ve kötülük vardı ancak o geldikten sonra yeni bir medeniyet ortaya çıkmıştır” dedi.   Her zaman ve her asırda yegane örneğimiz olan, Peygamberimiz, Baş Öğretmenimiz, Baş komutanımız Hz Muhammed (s.a.v)’in dünyaya teşrif edişinin 1447. Yılı kutlu olsun. Allah Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Yemen de ve dünyanın mazlum coğrafyalarında akan kanların durmasına ve bizleri İslam Birliği yolunda çalışmamız gerektiğini idrak etmeyi nasip etsin. Şeklinde dua ederek konferansına son verdi.   

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Liseler Komisyonu 15 Aralık’ta düzenleyecek olduğu Siyer-i Nebi Yarışması için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

 

Siyer-i Nebi Yarışması ve Kariyer günleri kapsamında Eğitimci Yazar ve AGD Bölge Başkanı Şakir Tarım, Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileriyle bir araya geldi.

 

Gençlere karşı yapmış olduğu konuşmasında, Gençliğin bir ülkenin maddi ve manevi kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini belirten Tarım, “Biz gençliğimizin örnek olmasını, önder olmasını arzuluyoruz. Bunun için de en büyük kariyer sahibi ve örneği gençlerimize Peygamber Efendimizi gösteriyoruz.” Irkçılık, tekebbür, ahlaki çürümüşlük, bireyselleşme, bencillik vb. hastalıklar peygamber reçetesi ile tedavi edilmeyi bekliyor. İnsanlığın insani değerlerini yitirdiği bir dünyada O’nun mesajını anlamak ve günümüz gençliğine bir ilaç gibi takdim edip ulaştırmak elbette bizim vazifemizdir" İşte bu yüzden Anadolu Gençlik Derneğimiz Siyer-i Nebi Yarışması düzenliyor dedi.

 

 

Hz Peygamberin sadece belirli gün ve haftalarda anılmaması gerektiğini belirten Tarım, Peygamberi hayatın her anında ve alanında anlamak gerektiğini söyledi. Gençliğimizin Hz Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) yaşantısını kendi hayatlarına tatbik etmelerini ve O’nun ahlakıyla ahlaklanmaları gerektiğini ifade ederek, “Hz Muhammed (s.a.v) gelmeden önce her türlü zulüm ve kötülük vardı ancak o geldikten sonra yeni bir medeniyet ortaya çıkmıştır” dedi.

 

Her zaman ve her asırda yegane örneğimiz olan, Peygamberimiz, Baş Öğretmenimiz, Baş komutanımız Hz Muhammed (s.a.v)’in dünyaya teşrif edişinin 1447. Yılı kutlu olsun. Allah Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Yemen de ve dünyanın mazlum coğrafyalarında akan kanların durmasına ve bizleri İslam Birliği yolunda çalışmamız gerektiğini idrak etmeyi nasip etsin. Şeklinde dua ederek konferansına son verdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.