Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci "Otomotivde Standart Bir Ötv Ve Kdv Uygulaması Olmayacak"dedi

SİYASET 13.04.2017 - 12:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci "Otomotivde Standart Bir Ötv Ve Kdv Uygulaması Olmayacak"dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hükümetin ÖTV ve KDV ile ilgili adımlarının bazı sektörleri olumlu etkilediğini, otomotiv gibi bazı sektörlerde ise beklenti yarattığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimini eylül sonuna kadar uzatma müjdesi verdiğini anımsatan Bakan Zeybekci, şunları kaydetti:   "Benim öngörüme göre, otomotiv sektöründe böyle bir şey olmayacak. Türkiye'de yaklaşık 21 milyon motorlu taşıt var, bunların yenilenmesiyle ilgili farklı bir çalışma olabilir, vergiyle ilgili farklı bir tedbir ya da destek olabilir ancak otomotivde, ÖTV ve KDV ile ilgili standart bir uygulama olmayacak. Dolaylı bir uygulamaya gitmek istiyoruz. Bir çalışmamız ve ilgili bakanlıklarla mutabakatımız var. Çalışma bittiğinde güzel bir şey ortaya çıkacak, bunun da sektöre etkisinin aynı şekilde olmasını bekliyoruz. 'Yerli üretilen otomobillerde geçerli olmak şartıyla' diye bir tedbiri de alarak bunu yapacağız."diyerek açıklamalarda bulundu.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hükümetin ÖTV ve KDV ile ilgili adımlarının bazı sektörleri olumlu etkilediğini, otomotiv gibi bazı sektörlerde ise beklenti yarattığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimini eylül sonuna kadar uzatma müjdesi verdiğini anımsatan Bakan Zeybekci, şunları kaydetti:

 

"Benim öngörüme göre, otomotiv sektöründe böyle bir şey olmayacak. Türkiye'de yaklaşık 21 milyon motorlu taşıt var, bunların yenilenmesiyle ilgili farklı bir çalışma olabilir, vergiyle ilgili farklı bir tedbir ya da destek olabilir ancak otomotivde, ÖTV ve KDV ile ilgili standart bir uygulama olmayacak. Dolaylı bir uygulamaya gitmek istiyoruz. Bir çalışmamız ve ilgili bakanlıklarla mutabakatımız var. Çalışma bittiğinde güzel bir şey ortaya çıkacak, bunun da sektöre etkisinin aynı şekilde olmasını bekliyoruz. 'Yerli üretilen otomobillerde geçerli olmak şartıyla' diye bir tedbiri de alarak bunu yapacağız."diyerek açıklamalarda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.