Ekonomi de Çark Hızlı Dönüyor

SİYASET 15.09.2017 - 18:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Ekonomi de Çark Hızlı Dönüyor

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, son günlerde ekonomi de yaşanan gelişmeleri birinci sanayide yaptığı esnaf gezisinde değerlendirdi. Şahin Tin; “Türkiye ekonomisi atağa geçti ve çarklar hızlı dönüyor, bu süreçte Denizli de farkını ortaya koyuyor” dedi.   AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, birinci sanayi esnafını ziyaret etti. Esnaflarla sohbet eden Milletvekili Şahin Tin, ziyaretinde ekonomideki gelişmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ekonomisinin dur durak bilmeden hızla büyümesini sürdürdüğünü söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Geçen sene zor bir dönem geçirdik ancak 2017 ve 2018 hedeflerini yakalama konusunda bugün ciddi bir ivme yaşıyoruz. Ekonomide koyduğumuz tüm hedeflere ulaşma konusunda pozitif bir ilerleme kaydediyoruz. Uzmanların söyledikleri elbette önemli ancak sanayi de neler yaşanıyor bugün bunu da görmek istedik. Bu sebeple esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Onların yaşadığı sorunları not alıyor ve düzenleyici önlemler neler olabilir onları değerlendiriyoruz. Sanayi esnafımız içinde bulunduğu koşullar nedeniyle ticari manada elbette her şey güllük gülistanlık değil ancak yaşanan tüm olumsuz gelişmeler ve atlatılan badirelere rağmen olumlu gelişmelerin de olduğu bir sürece de tanıklık ediyorlar. Bilindiği gibi özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ekonomide yaşanan gelişmeler Türkiye ekonomisinin ne kadar şoklara karşı dirençli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Geçen sene yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimiciddi yaralar açtı ve ekonomide kısmi hasarlar bıraktı. Ancak bu sene bu yaraları hep birlikte sarıyor ve hızla toparlanıyoruz. Gelecek yıl ise hedeflerimizi tamamen yakaladığımız bir yıl olması için tüm çalışmalarımızı tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda ortaya koyuyoruz” dedi.    DENİZLİ LOKOMOTİF OLUYOR   Her sektörde bir büyüme yaşandığını söyleyen Milletvekili Şahin Tin, tekstil sektörünün de ihracat da pozitif bir seyri yakaladığını ifade etti. Milletvekili Şahin Tin; “Özellikle son dönemde açıklanan büyüme rakamlarından da anlaşılacağı gibi ekonomik anlamda büyümede en önemli faktörlerden bir tanesi de ihracat eksenli gerçekleşiyor. Denizli bu anlamda son derece büyük bir öneme sahip. Çünkü Türkiye’de en çok ihracat yapan iller arasında Denizli önemli bir yere ve konuma sahip. Her sektörün hızla büyüdüğü ilimizde özellikle ana iş kolu olarak tanınan tekstil sektörünü de ciddi bir evrim yaşıyor. Teknik tekstil anlamında da hızlı büyüme yaşayan ilimiz, dünyanın dört bir yanına da ürettiği ürünlerini ihraç ediyor. Bununla birlikte tekstil ve mermer gibi diğer sektörler büyüdükçe sanayide üretime katkı veren, parça temin eden yan sanayi de, küçük esnaflarımız yani KOBİ’lerimizde bundan olumlu etkileniyor” dedi.   Milletvekili Şahin Tin, ayrıca birinci sanayi esnafına gerçekleştirdiği ziyarette verdiği kısa bir arada çıraklık ve kalfalık dönemlerinde olduğu gibi esnaflarla birlikte esnaf dükkanında karpuz, peynir ve ekmek yiyerek eski günleri yadetti.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, son günlerde ekonomi de yaşanan gelişmeleri birinci sanayide yaptığı esnaf gezisinde değerlendirdi. Şahin Tin; “Türkiye ekonomisi atağa geçti ve çarklar hızlı dönüyor, bu süreçte Denizli de farkını ortaya koyuyor” dedi.

 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, birinci sanayi esnafını ziyaret etti. Esnaflarla sohbet eden Milletvekili Şahin Tin, ziyaretinde ekonomideki gelişmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ekonomisinin dur durak bilmeden hızla büyümesini sürdürdüğünü söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Geçen sene zor bir dönem geçirdik ancak 2017 ve 2018 hedeflerini yakalama konusunda bugün ciddi bir ivme yaşıyoruz. Ekonomide koyduğumuz tüm hedeflere ulaşma konusunda pozitif bir ilerleme kaydediyoruz. Uzmanların söyledikleri elbette önemli ancak sanayi de neler yaşanıyor bugün bunu da görmek istedik. Bu sebeple esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Onların yaşadığı sorunları not alıyor ve düzenleyici önlemler neler olabilir onları değerlendiriyoruz. Sanayi esnafımız içinde bulunduğu koşullar nedeniyle ticari manada elbette her şey güllük gülistanlık değil ancak yaşanan tüm olumsuz gelişmeler ve atlatılan badirelere rağmen olumlu gelişmelerin de olduğu bir sürece de tanıklık ediyorlar. Bilindiği gibi özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ekonomide yaşanan gelişmeler Türkiye ekonomisinin ne kadar şoklara karşı dirençli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Geçen sene yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimiciddi yaralar açtı ve ekonomide kısmi hasarlar bıraktı. Ancak bu sene bu yaraları hep birlikte sarıyor ve hızla toparlanıyoruz. Gelecek yıl ise hedeflerimizi tamamen yakaladığımız bir yıl olması için tüm çalışmalarımızı tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda ortaya koyuyoruz” dedi. 

 

DENİZLİ LOKOMOTİF OLUYOR

 

Her sektörde bir büyüme yaşandığını söyleyen Milletvekili Şahin Tin, tekstil sektörünün de ihracat da pozitif bir seyri yakaladığını ifade etti. Milletvekili Şahin Tin; “Özellikle son dönemde açıklanan büyüme rakamlarından da anlaşılacağı gibi ekonomik anlamda büyümede en önemli faktörlerden bir tanesi de ihracat eksenli gerçekleşiyor. Denizli bu anlamda son derece büyük bir öneme sahip. Çünkü Türkiye’de en çok ihracat yapan iller arasında Denizli önemli bir yere ve konuma sahip. Her sektörün hızla büyüdüğü ilimizde özellikle ana iş kolu olarak tanınan tekstil sektörünü de ciddi bir evrim yaşıyor. Teknik tekstil anlamında da hızlı büyüme yaşayan ilimiz, dünyanın dört bir yanına da ürettiği ürünlerini ihraç ediyor. Bununla birlikte tekstil ve mermer gibi diğer sektörler büyüdükçe sanayide üretime katkı veren, parça temin eden yan sanayi de, küçük esnaflarımız yani KOBİ’lerimizde bundan olumlu etkileniyor” dedi.

 

Milletvekili Şahin Tin, ayrıca birinci sanayi esnafına gerçekleştirdiği ziyarette verdiği kısa bir arada çıraklık ve kalfalık dönemlerinde olduğu gibi esnaflarla birlikte esnaf dükkanında karpuz, peynir ve ekmek yiyerek eski günleri yadetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.