Ekrem Başer; Devlete bir kapı komşusu mesabesinde yakın olmanın adıdır muhtarlık

SİYASET 19.10.2019 - 09:46, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Ekrem Başer; Devlete bir kapı komşusu mesabesinde yakın olmanın adıdır muhtarlık

AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer 19 Ekim muhtarlar günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Başkan Başer mesajında; "Demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkarı muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyor, üstlendikleri vazifelerinde muvaffakiyetler diliyorum" dedi.   Ekrem Başer mesajının devamında; Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde 2002 yılından bu yana Devlete bir kapı komşusu mesabesinde yakın olmanın adı haline gelen muhtarlık, Devlet ile Millet arasında kurulan güçlü gönül köprülerinin temel taşı haline gelmiştir.   Kelime anlamı  “seçilmiş” olan muhtar, ülkemizde yapılmış ilk idari seçimin de öznesi olmuştur. Bu anlamda demokrasi kültürümüzün ilk basamağını teşkil eden muhtar, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti Hükümetimiz döneminde 2002’den bugüne kadar birçok alanda gelişme ve değişim içinde olan Türkiye, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi anlamında da devrim niteliğinde adımlar atmış, muhtarlık kurumu da bu değişimden olumlu yönde kazanımlar elde etmiştir.   Muhtarlarımız, bir yandan da mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu vesileyle bütün muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ediyor, görevi başında şehit olan bütün muhtarlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer 19 Ekim muhtarlar günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Başkan Başer mesajında; "Demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkarı muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyor, üstlendikleri vazifelerinde muvaffakiyetler diliyorum" dedi.

 

Ekrem Başer mesajının devamında; Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde 2002 yılından bu yana Devlete bir kapı komşusu mesabesinde yakın olmanın adı haline gelen muhtarlık, Devlet ile Millet arasında kurulan güçlü gönül köprülerinin temel taşı haline gelmiştir.

 

Kelime anlamı  “seçilmiş” olan muhtar, ülkemizde yapılmış ilk idari seçimin de öznesi olmuştur. Bu anlamda demokrasi kültürümüzün ilk basamağını teşkil eden muhtar, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti Hükümetimiz döneminde 2002’den bugüne kadar birçok alanda gelişme ve değişim içinde olan Türkiye, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi anlamında da devrim niteliğinde adımlar atmış, muhtarlık kurumu da bu değişimden olumlu yönde kazanımlar elde etmiştir.

 

Muhtarlarımız, bir yandan da mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu vesileyle bütün muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ediyor, görevi başında şehit olan bütün muhtarlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.