Ekrem Çetin; “Evlatlarınızı bu derslerden mahrum bırakmayın!”

EĞİTİM 04.01.2020 - 12:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Ekrem Çetin; “Evlatlarınızı bu derslerden mahrum bırakmayın!”

Sitemiz Yazarlarından İlahiyatçı Ekrem Çetin, Seçmeli Dersler konusunda öğrenci velilerine çağrıda bulunarak Kur'an-ı Kerim, Siyer, Arapça ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçilmesi konusunda duyarlı olunmaya davet etti.   İlahiyatçı Ekrem Çetin; "Kötü alışkanlıklar, bağımlılıklar, zararlı arkadaşlar gibi faktörlerde çevrilmiş bir sosyal yapıda ayakları yere sağlam basan ve doğru ile yanlışı ayırt edebilen bireyler yetiştirmenin en önemli dayanaklarından biri de hiç şüphesiz doğru din eğitimidir."   Evlatlarımızın gelecekte hangi mesleği seçerse seçsin manevi dinamiklerin kaynağı olan Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi'den yoksun olmaması gerekir.   Ahlaklı bir toplumun yolu ahlaklı bireylerden geçer. Ahlak eğitimi ise Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür. Öğrencilerimizin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (Sallahu Aleyhi ve Sellem) hayatını öğrenerek O'nu daha iyi tanımaları ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacaktır. Seçmeli derslerin hem okunup hem yaşanması ile gençlerin daha sağlıklı yetişeceğine inanıyorum."   İslam'a ait bazı pratik uygulamalar için gerekli olan bilgi ve becerilerin küçük yaşlarda çocuklara kazandırılması gerekir.  Nitekim Ömer Muhtar'ın şu sözünü hatırlatırım: "Çocuklarınıza Süt'le birlikte Kur'an'dan öğütler verin, boyları büyürken, kalpleri ve bakış açıları da büyüsün."   Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı güvenli bir şekilde geleceğe taşımak için sahip olmaları gereken medeniyet tasavvurunu inşa etmemiz gerekiyor. Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyorum. Bu vesileyle tüm verilere seslenmek istiyorum, 09 Ocak 2020 tarihinden önce çocuklarının okuduğu okullara gidilerek seçmeli derslerini seçmeleri konusunda önemli buluyorum."   Nüfusumuzun yüzde 99’u Müslüman bir ülkede Kur’ân-ı Kerim ve Siyer derslerini bütün öğrencilerimizin almasını sağlamamız gerekir. Allah’ın Kitabı ve kutlu Peygamberi’nin örnek ahlâkı ile tanışmayan bir gençliğin, kendi öz değerlerinden uzaklaşarak her türlü batıl ve sapık düşünceye açık hale geleceğini ve geleceğimizi tehlikeye sokacağı bilinmelidir."  

Sitemiz Yazarlarından İlahiyatçı Ekrem Çetin, Seçmeli Dersler konusunda öğrenci velilerine çağrıda bulunarak Kur'an-ı Kerim, Siyer, Arapça ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçilmesi konusunda duyarlı olunmaya davet etti.

 

İlahiyatçı Ekrem Çetin; "Kötü alışkanlıklar, bağımlılıklar, zararlı arkadaşlar gibi faktörlerde çevrilmiş bir sosyal yapıda ayakları yere sağlam basan ve doğru ile yanlışı ayırt edebilen bireyler yetiştirmenin en önemli dayanaklarından biri de hiç şüphesiz doğru din eğitimidir."

 

Evlatlarımızın gelecekte hangi mesleği seçerse seçsin manevi dinamiklerin kaynağı olan Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi'den yoksun olmaması gerekir.

 

Ahlaklı bir toplumun yolu ahlaklı bireylerden geçer. Ahlak eğitimi ise Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür. Öğrencilerimizin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (Sallahu Aleyhi ve Sellem) hayatını öğrenerek O'nu daha iyi tanımaları ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacaktır. Seçmeli derslerin hem okunup hem yaşanması ile gençlerin daha sağlıklı yetişeceğine inanıyorum."

 

İslam'a ait bazı pratik uygulamalar için gerekli olan bilgi ve becerilerin küçük yaşlarda çocuklara kazandırılması gerekir.  Nitekim Ömer Muhtar'ın şu sözünü hatırlatırım: "Çocuklarınıza Süt'le birlikte Kur'an'dan öğütler verin, boyları büyürken, kalpleri ve bakış açıları da büyüsün."

 

Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı güvenli bir şekilde geleceğe taşımak için sahip olmaları gereken medeniyet tasavvurunu inşa etmemiz gerekiyor. Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyorum. Bu vesileyle tüm verilere seslenmek istiyorum, 09 Ocak 2020 tarihinden önce çocuklarının okuduğu okullara gidilerek seçmeli derslerini seçmeleri konusunda önemli buluyorum."

 

Nüfusumuzun yüzde 99’u Müslüman bir ülkede Kur’ân-ı Kerim ve Siyer derslerini bütün öğrencilerimizin almasını sağlamamız gerekir. Allah’ın Kitabı ve kutlu Peygamberi’nin örnek ahlâkı ile tanışmayan bir gençliğin, kendi öz değerlerinden uzaklaşarak her türlü batıl ve sapık düşünceye açık hale geleceğini ve geleceğimizi tehlikeye sokacağı bilinmelidir."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.