Emekli Bir-Sen’in İl Başkanlığı’na Ergül getirildi

GÜNDEM 25.07.2018 - 15:54, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Emekli Bir-Sen’in İl Başkanlığı’na Ergül getirildi

Türkiye’de ilk ve tek yasal olarak emekli sendikal hakkı elde eden yeni Emekliler Birliği Sendikası (EMEKLİ BİR-SEN) Denizli İl Başkanlığı’na Salih Ergül getirildi.   YENİ EMEKLİ BİR-SEN Sendikası’nın Denizli İl Başkanlığına getirilen Ergül, Türkiye’de ilk ve tek yasal olarak emekli sendikal hakkı elde eden il yönetimi görev bölümünü yaptıklarını açıkladı. Valiliğe görevlendirme yazımızı sunduklarını belirten Ergül bundan böyle çalışma zamanının başladığını söyledi. “Emeğe saygı, adalet, barış ve huzur, inanca saygı, hakça paylaşım, insanca yaşam, hoşgörü ve kardeşlik” diyerek yola çıktıklarını dile getiren Ergül, “İnsan onuruna yakışır bir ücret alabilmemiz, emeklimizin huzur ve refahı için; her türlü siyasi düşünceden bağımsız olarak özgür ve demokratik, insan haklarına saygılı, zulme ve her türlü ayrımcılığa karşı olacağız. Her şeye muhalefet eden, tahripkâr ve karşıt sendikacılık değil, halkın yanında, haksızlığın karşısında olacağız. Amacımız emeğimizin karşılığını almak, hakça paylaşıma ulaşmaktır. Aynı kurumda, aynı pozisyonda çalışanlar ve emekliler arasında büyük bir gelir adaletsizliği vardır” dedi.   “Hedeflerimiz var”   Emeklilikte maaşların yarıya düşmemesi gerektiğini savunan Ergül, “En düşük emekli maaşı, yeni işe başlayan devlet memuru düzeyinde olmalı.  Emeklilere verilecek promosyon en az bin lira olmalı. Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye verilmeli. Emeklilere de toplu sözleşme hakkının tanınması için TBMM de yasal düzenleme yapılmalı. Tüm emeklilere her ilde rehabilitasyon merkezleri, dinlenme tesisleri, misafirhaneler, tatil köyleri, huzur evleri ve konutlar yapılmalı. Emekliler kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesislerinden ücretsiz yararlanmalı. Emeklilerden alınan tedavi ve ilaç farkları kaldırılmalıdır” diye konuştu.   “Sendikamızın siyaseti, emeklinin menfaati” sloganıyla yola çıktık   Sendikalarına bütün emeklilerin üye olabileceğini ifade eden Ergül, “ Sendikamıza: Emekli sandığı emeklileri, SSK emeklileri, Bağ-Kur emeklileri, tarım sigortası emeklileri, emekli-dul ve yetim maaşı alanlar, özel sigorta emeklileri, Şehit ve Gazi Emeklileri ve 65 yaş maaşı alanlar üye olabilirler. Kısaca tüm emekliler sendikamıza üye olabilirler.Ak saçlı sessiz çoğunluğun sesi, YENİ EMEKLİ BİR SEN ile bu hedeflere ulaşmak için tüm emeklilerimizi üye olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. YENİ EMEKLİ BİR-SEN’İN İl Başkanlığı yönetimi şu şekilde oluştu: Salih Ergül.      ( İl Başkanı) Emin Okkaya.  (İl sekreteri) Celal Ceylan.   (İl Teşkilatlanma sekreteri) Yusuf Baştürk.  (İl Mali Sekreteri) Turan Güngör.  (İl Halkla İlişkiler Sekreteri) Hasan Zor.        ( İl Mevzuat Sekreteri) Mustafa Dağ.   (İl Basın Yayın Sekreteri)

Türkiye’de ilk ve tek yasal olarak emekli sendikal hakkı elde eden yeni Emekliler Birliği Sendikası (EMEKLİ BİR-SEN) Denizli İl Başkanlığı’na Salih Ergül getirildi.

 

YENİ EMEKLİ BİR-SEN Sendikası’nın Denizli İl Başkanlığına getirilen Ergül, Türkiye’de ilk ve tek yasal olarak emekli sendikal hakkı elde eden il yönetimi görev bölümünü yaptıklarını açıkladı. Valiliğe görevlendirme yazımızı sunduklarını belirten Ergül bundan böyle çalışma zamanının başladığını söyledi. “Emeğe saygı, adalet, barış ve huzur, inanca saygı, hakça paylaşım, insanca yaşam, hoşgörü ve kardeşlik” diyerek yola çıktıklarını dile getiren Ergül, “İnsan onuruna yakışır bir ücret alabilmemiz, emeklimizin huzur ve refahı için; her türlü siyasi düşünceden bağımsız olarak özgür ve demokratik, insan haklarına saygılı, zulme ve her türlü ayrımcılığa karşı olacağız. Her şeye muhalefet eden, tahripkâr ve karşıt sendikacılık değil, halkın yanında, haksızlığın karşısında olacağız. Amacımız emeğimizin karşılığını almak, hakça paylaşıma ulaşmaktır. Aynı kurumda, aynı pozisyonda çalışanlar ve emekliler arasında büyük bir gelir adaletsizliği vardır” dedi.

 

“Hedeflerimiz var”

 

Emeklilikte maaşların yarıya düşmemesi gerektiğini savunan Ergül, “En düşük emekli maaşı, yeni işe başlayan devlet memuru düzeyinde olmalı.  Emeklilere verilecek promosyon en az bin lira olmalı. Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye verilmeli. Emeklilere de toplu sözleşme hakkının tanınması için TBMM de yasal düzenleme yapılmalı. Tüm emeklilere her ilde rehabilitasyon merkezleri, dinlenme tesisleri, misafirhaneler, tatil köyleri, huzur evleri ve konutlar yapılmalı. Emekliler kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesislerinden ücretsiz yararlanmalı. Emeklilerden alınan tedavi ve ilaç farkları kaldırılmalıdır” diye konuştu.

 

“Sendikamızın siyaseti, emeklinin menfaati” sloganıyla yola çıktık

 

Sendikalarına bütün emeklilerin üye olabileceğini ifade eden Ergül, “ Sendikamıza: Emekli sandığı emeklileri, SSK emeklileri, Bağ-Kur emeklileri, tarım sigortası emeklileri, emekli-dul ve yetim maaşı alanlar, özel sigorta emeklileri, Şehit ve Gazi Emeklileri ve 65 yaş maaşı alanlar üye olabilirler. Kısaca tüm emekliler sendikamıza üye olabilirler.Ak saçlı sessiz çoğunluğun sesi, YENİ EMEKLİ BİR SEN ile bu hedeflere ulaşmak için tüm emeklilerimizi üye olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

YENİ EMEKLİ BİR-SEN’İN İl Başkanlığı yönetimi şu şekilde oluştu:

Salih Ergül.      ( İl Başkanı)

Emin Okkaya.  (İl sekreteri)

Celal Ceylan.   (İl Teşkilatlanma sekreteri)

Yusuf Baştürk.  (İl Mali Sekreteri)

Turan Güngör.  (İl Halkla İlişkiler Sekreteri)

Hasan Zor.        ( İl Mevzuat Sekreteri)

Mustafa Dağ.   (İl Basın Yayın Sekreteri)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.