Emeklilerin gelir adaletsizliği çözülsün

GÜNDEM 31.08.2018 - 12:40, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Emeklilerin gelir adaletsizliği çözülsün

Emeklilerle ilgili tek yasal sendika hakkını kazanan Yeni Emekliler Birliği Sendikası’nın (YENİ EMEKLİ BİR-SEN) başına Denizli İl Başkanı olarak görev alan Salih Ergül, emekliler arasında büyük bir gelir adaletsizliği olduğunu belirterek, bu ücret dengesizliğinin ve haksızlığın düzeltilmesini istediklerini söyledi.   YENİ EMEKLİ BİR-SEN Denizli İl Başkanı Ergül, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında sendikasını ve il yönetiminde görev alan arkadaşlarını tanıttı. Hedeflerini teker teker sıralayarak anlatan Ergül’ün il sekreterliğini Emin Okkaya, il teşkilat sekreterliğini Celal Ceylan, il mali sekreterliğini Yusuf Baştürk, il eğitim ve sosyal ilişkiler sekreterliğini Turan Güngör, il basın ve halkla ilişkiler sekreterliğini Hasan Zor ve il mevzuat ve dış ilişkiler sekreterliğini Mustafa Dağ’ın yürüteceğini belirterek arkadaşlarını sırayla tanıttı.     İLK VE TEK YASAL SENDİKA   Sendikalarının siyasetinin “Tüm emeklilerin menfaati” diye yola çıktığını dile getiren Ergül, “Sendikamız Ankara 7. İdare Mahkemesi ve Danıştay 10. Daire 2017/4220 sayılı kararıyla yasal olarak sendika olma hakkını kazanmıştır. Böylece şuanda YENİ EMEKLİ BİR-SEN olarak ilk ve tek yasal sendikayız.  Bu nedenle emeklilerinde toplu sözleşme masasında temsil edilebilmesi için, TBMM’de yasal düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Ülkemizde adil olmayan gelir dağılımından en fazla etkilenin emekli, dul yetim ve dar gelirlilerin yaşam standartlarının insan onuruna yakışır hale gelmesi, sosyal ve özlük haklarının kazanılması için örgütlü sendikal mücadele gerekir.  Bugün hala aynı kurumda, aynı pozisyonda çalışanlar ve emekliler arasında büyük bir gelir adaletsizliği vardır. Bu ücret dengesizliğinin ve haksızlığın düzeltilmesini istiyoruz” dedi.         EMEKLİ SAYISI NÜFUSUMUZUN YÜZDE 15’İNİ SEÇMENİN İSE YÜZDE 40’NI OLUŞTURUYOR   Türkiye genelinde 12 milyona yakın emekli bulunduğuna dikkat çeken başkan Ergül, ülke nüfusunun emekli sayısının yüzde 15’ini, seçmenin ise yüzde 40’ını temsil ettiğini belirterek bu oranın önemli olduğunu söyledi.   ERKEN EMEKLİLİK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ   Bütün pirim borçlarını yatırdığı halde yaşa takılarak 6-7 yıl hiç maaş almadan yaşamını sürdürmek ve emeklilik yaşını beklemek zorunda kalındığına dikkat çeken Ergül, borçlanarak değil, toplu sözleşme masasında tüm emeklilerin sesi olacaklarını söyledi.   ASGARİ ÜCRETİN 1603 TL. OLDUĞU ÜLKEMİZDE HALA 1000 TL.’NİN ALTINDA EMEKLİLİK MAAŞI ALANLAR VAR   Asgari ücretin bin 603 TL. olduğu ülkemizde bazı emeklilerin hala bin liranın altında emekli maaşı alanlar olduğunu belirten Ergül, “Emekli maaşı gibiyim, kimse benimle geçinmiyor, anladım ki hayattaki telaşe şimdi başlıyor, emekli oldum rahata zerdim falan hikayeymiş, emeklinin aldığı toplu para yaramaz işe, bir ev bile alamazsın dokunmaz dişe” sözlerini çürütmek için YENİ EMEKLİ BİR-SEN’e herkesi beklediklerini açıkladı .    

Emeklilerle ilgili tek yasal sendika hakkını kazanan Yeni Emekliler Birliği Sendikası’nın (YENİ EMEKLİ BİR-SEN) başına Denizli İl Başkanı olarak görev alan Salih Ergül, emekliler arasında büyük bir gelir adaletsizliği olduğunu belirterek, bu ücret dengesizliğinin ve haksızlığın düzeltilmesini istediklerini söyledi.

 

YENİ EMEKLİ BİR-SEN Denizli İl Başkanı Ergül, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında sendikasını ve il yönetiminde görev alan arkadaşlarını tanıttı. Hedeflerini teker teker sıralayarak anlatan Ergül’ün il sekreterliğini Emin Okkaya, il teşkilat sekreterliğini Celal Ceylan, il mali sekreterliğini Yusuf Baştürk, il eğitim ve sosyal ilişkiler sekreterliğini Turan Güngör, il basın ve halkla ilişkiler sekreterliğini Hasan Zor ve il mevzuat ve dış ilişkiler sekreterliğini Mustafa Dağ’ın yürüteceğini belirterek arkadaşlarını sırayla tanıttı.

 

 

İLK VE TEK YASAL SENDİKA

 

Sendikalarının siyasetinin “Tüm emeklilerin menfaati” diye yola çıktığını dile getiren Ergül, “Sendikamız Ankara 7. İdare Mahkemesi ve Danıştay 10. Daire 2017/4220 sayılı kararıyla yasal olarak sendika olma hakkını kazanmıştır. Böylece şuanda YENİ EMEKLİ BİR-SEN olarak ilk ve tek yasal sendikayız.  Bu nedenle emeklilerinde toplu sözleşme masasında temsil edilebilmesi için, TBMM’de yasal düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Ülkemizde adil olmayan gelir dağılımından en fazla etkilenin emekli, dul yetim ve dar gelirlilerin yaşam standartlarının insan onuruna yakışır hale gelmesi, sosyal ve özlük haklarının kazanılması için örgütlü sendikal mücadele gerekir.  Bugün hala aynı kurumda, aynı pozisyonda çalışanlar ve emekliler arasında büyük bir gelir adaletsizliği vardır. Bu ücret dengesizliğinin ve haksızlığın düzeltilmesini istiyoruz” dedi.      

 

EMEKLİ SAYISI NÜFUSUMUZUN YÜZDE 15’İNİ SEÇMENİN İSE YÜZDE 40’NI OLUŞTURUYOR

 

Türkiye genelinde 12 milyona yakın emekli bulunduğuna dikkat çeken başkan Ergül, ülke nüfusunun emekli sayısının yüzde 15’ini, seçmenin ise yüzde 40’ını temsil ettiğini belirterek bu oranın önemli olduğunu söyledi.

 

ERKEN EMEKLİLİK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

 

Bütün pirim borçlarını yatırdığı halde yaşa takılarak 6-7 yıl hiç maaş almadan yaşamını sürdürmek ve emeklilik yaşını beklemek zorunda kalındığına dikkat çeken Ergül, borçlanarak değil, toplu sözleşme masasında tüm emeklilerin sesi olacaklarını söyledi.

 

ASGARİ ÜCRETİN 1603 TL. OLDUĞU ÜLKEMİZDE HALA 1000 TL.’NİN ALTINDA EMEKLİLİK MAAŞI ALANLAR VAR

 

Asgari ücretin bin 603 TL. olduğu ülkemizde bazı emeklilerin hala bin liranın altında emekli maaşı alanlar olduğunu belirten Ergül, “Emekli maaşı gibiyim, kimse benimle geçinmiyor, anladım ki hayattaki telaşe şimdi başlıyor, emekli oldum rahata zerdim falan hikayeymiş, emeklinin aldığı toplu para yaramaz işe, bir ev bile alamazsın dokunmaz dişe” sözlerini çürütmek için YENİ EMEKLİ BİR-SEN’e herkesi beklediklerini açıkladı .  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.