Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “Yaşam tüneli projesi” Denizli’de hayata geçirildi

ASAYİŞ 24.09.2018 - 14:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “Yaşam tüneli projesi” Denizli’de hayata geçirildi

Emniyet Genel Müdürlüğünün başlatmış olduğu Yaşam Tüneli Projesi, Denizli Afyonkarahisar Yolu Çetin Beton önünde bulunan sabit kontrol noktasında hayata geçirildi.   Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarının önüne geçebilme adına birçok alanda yapılan araştırmalar neticesi, insanlar okuduklarının yüzde 10’unu, işittiklerinin yüzde 20’sini, gördüklerinin yüzde 30’unu, hem görüp hem işittiklerinin ise yüzde 50’sini hatırlayabildiği gerçeği ile karşılaşıldığı ortaya çıktı. Bu gerçekten hareketle İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu “Yaşam Tüneli Projesi” Denizli Afyonkarahisar Yolu Çetin Beton önünde bulunan sabit kontrol noktasında hayata geçirildi. Proje kapsamında, sürücülerde davranış değişikliği oluşturularak trafik kural ihlallerinin önlenmesi amacıyla “Cezalandırma” aşamasından önce “Bilgilendirme” ve “Uyarma” yoluyla sürücülerin bilinçlendirmesi hedefleniyor.     Denizli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasına göre projede:  Emniyet Kemeri Kullanımının Gerekliliği, Alkolün Sürücüler Üzerindeki Yakın ve Uzak Etkileri,  Cep Telefonunun İnsan dikkati Üzerindeki Olumsuz Etkileri, Aşırı Hız ve Normal seyir Hızının İnsan yaşamı Üzerine değiştirilemez, Etkisi Yakın Takipten ve Hatalı Şerit Değiştirmeden Kaynaklanan Kazalar konularında, araç sürücüsü ile araçtaki yolcular, aracıyla birlikte özel olarak hazırlanmış, üstü ve çevresi kapalı portatif olarak oluşturulmuş bir tünelin içine alınmakta, ses ve görüntü sistemleri vasıtasıyla özel olarak hazırlanan kısa film gösterimini izlemekte, soruları eğitici trafik personeli tarafından cevaplanmakta, varsa ihlal ettiği trafik kuralının sonuçları hakkında bilgilendirilmekte, yaptığı davranışın yanlış olduğuna ikna olduktan sona yoluna devam etmesi sağlanmakta.

Emniyet Genel Müdürlüğünün başlatmış olduğu Yaşam Tüneli Projesi, Denizli Afyonkarahisar Yolu Çetin Beton önünde bulunan sabit kontrol noktasında hayata geçirildi.

 

Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarının önüne geçebilme adına birçok alanda yapılan araştırmalar neticesi, insanlar okuduklarının yüzde 10’unu, işittiklerinin yüzde 20’sini, gördüklerinin yüzde 30’unu, hem görüp hem işittiklerinin ise yüzde 50’sini hatırlayabildiği gerçeği ile karşılaşıldığı ortaya çıktı. Bu gerçekten hareketle İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu “Yaşam Tüneli Projesi” Denizli Afyonkarahisar Yolu Çetin Beton önünde bulunan sabit kontrol noktasında hayata geçirildi. Proje kapsamında, sürücülerde davranış değişikliği oluşturularak trafik kural ihlallerinin önlenmesi amacıyla “Cezalandırma” aşamasından önce “Bilgilendirme” ve “Uyarma” yoluyla sürücülerin bilinçlendirmesi hedefleniyor.

 

 

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasına göre projede:  Emniyet Kemeri Kullanımının Gerekliliği, Alkolün Sürücüler Üzerindeki Yakın ve Uzak Etkileri,  Cep Telefonunun İnsan dikkati Üzerindeki Olumsuz Etkileri, Aşırı Hız ve Normal seyir Hızının İnsan yaşamı Üzerine değiştirilemez, Etkisi Yakın Takipten ve Hatalı Şerit Değiştirmeden Kaynaklanan Kazalar konularında, araç sürücüsü ile araçtaki yolcular, aracıyla birlikte özel olarak hazırlanmış, üstü ve çevresi kapalı portatif olarak oluşturulmuş bir tünelin içine alınmakta, ses ve görüntü sistemleri vasıtasıyla özel olarak hazırlanan kısa film gösterimini izlemekte, soruları eğitici trafik personeli tarafından cevaplanmakta, varsa ihlal ettiği trafik kuralının sonuçları hakkında bilgilendirilmekte, yaptığı davranışın yanlış olduğuna ikna olduktan sona yoluna devam etmesi sağlanmakta.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.