Ensar Vakfı Denizli Şubesinde Suyun Önemi Konuşuldu

DENİZLİ 31.03.2021 - 11:31, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:58
 

Ensar Vakfı Denizli Şubesinde Suyun Önemi Konuşuldu

Ensar Vakfı Denizli Şubesi tarafından “Su gibi aziz olalım” konulu program düzenlendi. Suyu korumak Vatanı korumaktır.Video Konferans sistemiyle gerçekleştirilen Programın bu haftaki konuğu DESKİ Eski Genel Müdürü, PAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi, Su Profesörü Mahmut Güngör oldu. Güngör, bu haftanın konusu olan "Su Gibi Aziz Olalım" konusunu katılımcılara anlattı.      Konuşmasında Suyun hayatımızdaki yeri ve önemine vurgu yapan Mahmut Güngör , su konusunda önemli bilgilere yer verdi. Su hakkında Kur’an-ı Kerim’den örnekler vererek başladığı konuşmasında, Rabbimizin bizlere vermiş olduğu nimetlerine karşı çok şükretmemiz gerektiğini belirtti. “Glabol ısınma, İklim değişikliği ve İnsan nüfusunun giderek artmasıyla içilebilir su azalıyor. Artık eskisinden daha fazla su konusunda tasarruf etmeliyiz. Suyu israf etmemeliyiz. Yaptığımız her işte suyu yeteri kadar ve idareli kullanmalıyız.”     Güngör; "Yeryüzünün 3’te ikisi su. Biz Su’dan yaratıldık. Hayatımız hep Su’dan oluşuyor. Dolayısıyla Su hayattır. Sususuz hayat olmaz. Su sesi, Kur’an sesi dinlemek insanı ferahlatır. Suyun kıymetini iyi bilmeliyiz. DESKİ Genel Müdürü olduğum dönemde yaptığımız 5 adet izole bölge projesiyle su kayıp kaçağının önüne geçerek sadece Denizli merkezinde yaklaşık yılda 6 milyon metreküp suyun şebekede kalmasını ve insanımızın musluğuna akmasını sağladık.Nitekim Suyu korumak vatanı korumaktır. Herkesi bağlayıcı su kanunu çıkarılmalı ve Müstakil Su Bakanlığı kurulmalıdır" dedi.      

Ensar Vakfı Denizli Şubesi tarafından “Su gibi aziz olalım” konulu program düzenlendi. Suyu korumak Vatanı korumaktır.Video Konferans sistemiyle gerçekleştirilen Programın bu haftaki konuğu DESKİ Eski Genel Müdürü, PAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi, Su Profesörü Mahmut Güngör oldu. Güngör, bu haftanın konusu olan "Su Gibi Aziz Olalım" konusunu katılımcılara anlattı. 

 

 

Konuşmasında Suyun hayatımızdaki yeri ve önemine vurgu yapan Mahmut Güngör , su konusunda önemli bilgilere yer verdi. Su hakkında Kur’an-ı Kerim’den örnekler vererek başladığı konuşmasında, Rabbimizin bizlere vermiş olduğu nimetlerine karşı çok şükretmemiz gerektiğini belirtti. “Glabol ısınma, İklim değişikliği ve İnsan nüfusunun giderek artmasıyla içilebilir su azalıyor. Artık eskisinden daha fazla su konusunda tasarruf etmeliyiz. Suyu israf etmemeliyiz. Yaptığımız her işte suyu yeteri kadar ve idareli kullanmalıyız.”

 

 

Güngör; "Yeryüzünün 3’te ikisi su. Biz Su’dan yaratıldık. Hayatımız hep Su’dan oluşuyor. Dolayısıyla Su hayattır. Sususuz hayat olmaz. Su sesi, Kur’an sesi dinlemek insanı ferahlatır. Suyun kıymetini iyi bilmeliyiz. DESKİ Genel Müdürü olduğum dönemde yaptığımız 5 adet izole bölge projesiyle su kayıp kaçağının önüne geçerek sadece Denizli merkezinde yaklaşık yılda 6 milyon metreküp suyun şebekede kalmasını ve insanımızın musluğuna akmasını sağladık.Nitekim Suyu korumak vatanı korumaktır. Herkesi bağlayıcı su kanunu çıkarılmalı ve Müstakil Su Bakanlığı kurulmalıdır" dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.