Erdoğan; "Onları istihdama katmalı; sosyal hayata kazandırmalıyız!"

DTO 03.12.2018 - 09:34, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Erdoğan; "Onları istihdama katmalı; sosyal hayata kazandırmalıyız!"

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.   DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajında şu görüşlere yer verdi: "Tarih boyunca engel tanımayan bir medeniyet olarak, engelli vatandaşlarımızın her zaman toplumun içinde, bizlerle bir ve beraber olmasını önemsemiş, bunun gereğini hem manen hem de maddi olarak yerine getirmiş bir milletiz. Ülkemizde, tahminen 10 milyon engelli vatandaşımız bulunuyor. Bunların 1 milyon 800 bini, çalışma çağında ve yeterliliğinde. Fakat, sadece 160 bin engellimizin bir işte çalışabildiğine dair de bir tespit var... Yani yüzde 90'ından fazlası işsiz. Halbuki; üretime ve iş hayatına katılarak, hem daha üretken ve verimli bir hale gelebilirler; hem de ihtiyaçlarını kendi karşılayabilen daha aktif biri haline gelebilirler. Bunun için ise, onlara güvenip en azından bir kez de olsa hatta bıkmadan usanmadan defalarca bu şansı tanımalıyız! Asla unutmamalı ki; neredeyse her ailede bir engelli var ve hepimiz birer engelli adayıyız... O nedenle, her zaman ve her yerde empati yaparak, onları topluma kazandırmanın ve sosyal hayatta tutmanın yollarını aramalıyız. Bunun için gerekirse, pozitif ayrımcılık da yapmalıyız" dedi.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

 

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajında şu görüşlere yer verdi: "Tarih boyunca engel tanımayan bir medeniyet olarak, engelli vatandaşlarımızın her zaman toplumun içinde, bizlerle bir ve beraber olmasını önemsemiş, bunun gereğini hem manen hem de maddi olarak yerine getirmiş bir milletiz. Ülkemizde, tahminen 10 milyon engelli vatandaşımız bulunuyor. Bunların 1 milyon 800 bini, çalışma çağında ve yeterliliğinde. Fakat, sadece 160 bin engellimizin bir işte çalışabildiğine dair de bir tespit var... Yani yüzde 90'ından fazlası işsiz. Halbuki; üretime ve iş hayatına katılarak, hem daha üretken ve verimli bir hale gelebilirler; hem de ihtiyaçlarını kendi karşılayabilen daha aktif biri haline gelebilirler. Bunun için ise, onlara güvenip en azından bir kez de olsa hatta bıkmadan usanmadan defalarca bu şansı tanımalıyız! Asla unutmamalı ki; neredeyse her ailede bir engelli var ve hepimiz birer engelli adayıyız... O nedenle, her zaman ve her yerde empati yaparak, onları topluma kazandırmanın ve sosyal hayatta tutmanın yollarını aramalıyız. Bunun için gerekirse, pozitif ayrımcılık da yapmalıyız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.