Erdoğan Referandumda "Hayır" Diyen 11 İlçeyi Yeni Sisteme İkna Etti

SİYASET 26.06.2018 - 08:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Erdoğan Referandumda "Hayır" Diyen 11 İlçeyi Yeni Sisteme İkna Etti

Erdoğan, referandumda "Hayır" diyen Denizli, Ankara, İstanbul, Antalya, Eskişehir, Mersin, Adana, Hatay, Manisa, Balıkesir gibi büyükşehirleri ikna ederek yeni sisteme onay aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli’de referandumda 5 ilçede evet oylarında birinci olurken 14 ilçede hayır oyu aldı. 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 ilçeyi de ikna ederek 16 ilçede birinci oldu.   16 Nisan'da yapılan Anayasa Değişikliği Referandumu’nda Denizli, Ankara, İstanbul, Antalya, Eskişehir, Mersin, Adana, Hatay, Manisa, Balıkesir gibi büyükşehirlerde "Hayır" oyları önde çıkmıştı. Erdoğan bu seçimde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne olumlu oy vermeyen bu büyükşehirlerde de birinci oldu.   YÜRÜTMENİN BAŞINA GEÇTİ Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2014'te yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından bir kez daha halk tarafından seçilerek Türkiye'yi 2023'e kadar yönetme hakkını elde etti. 2014'te yüzde 51 oy alan Erdoğan, bu kez yüzde 52.58 ile yarışı önde tamamladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile girilen ilk seçimi kazanan Erdoğan, yürütme erkinin başına geçmiş oldu.   "HAYIR"LARI "EVET"E ÇEVİRDİ Sistemin oylandığı 16 Nisan 2017'de yapılan referandum, yüzde 51 "Evet" oyuyla geçmişti. Bu referandumda, Denizli, Ankara, İstanbul, Antalya, Eskişehir, Mersin, Adana, Hatay, Manisa, Balıkesir gibi büyükşehirlerde "Hayır" oyları önde çıkmıştı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne olumlu oy vermeyen bu büyükşehirlerde de birinci olmayı başardı.   DENİZLİ’DE İKNA OLDU Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan referandumunda yüzde 44,5 evet oyuna karşılık yüzde 55,5 hayır oyu ile Denizli’de ‘Hayır’ almıştı. Denizli’nin 19 ilçesinden Acıpayam, Kale, Çameli, Beyağaç ve Tavas ilçeleri dışında diğer 14 ilçede referandumda  ‘Hayır’ oyu çıktı. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise 19 ilçenin 16’sında birinci çıktı.  Erdoğan Bekilli, Sarayköy ve Güney ilçeleri hariç diğer ilçelerinde birinci oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli genelinde 47.8 oyla galip geldi.  Denizli’de Cumhur ittifakı 49.66, Millet İttifakı 46.04, HDP, 3.63, Vatan Partisi 0,32, HÜDAPAR 0.26 oranında oy aldı.    

Erdoğan, referandumda "Hayır" diyen Denizli, Ankara, İstanbul, Antalya, Eskişehir, Mersin, Adana, Hatay, Manisa, Balıkesir gibi büyükşehirleri ikna ederek yeni sisteme onay aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli’de referandumda 5 ilçede evet oylarında birinci olurken 14 ilçede hayır oyu aldı. 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 ilçeyi de ikna ederek 16 ilçede birinci oldu.

 

16 Nisan'da yapılan Anayasa Değişikliği Referandumu’nda Denizli, Ankara, İstanbul, Antalya, Eskişehir, Mersin, Adana, Hatay, Manisa, Balıkesir gibi büyükşehirlerde "Hayır" oyları önde çıkmıştı. Erdoğan bu seçimde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne olumlu oy vermeyen bu büyükşehirlerde de birinci oldu.

 

YÜRÜTMENİN BAŞINA GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2014'te yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından bir kez daha halk tarafından seçilerek Türkiye'yi 2023'e kadar yönetme hakkını elde etti. 2014'te yüzde 51 oy alan Erdoğan, bu kez yüzde 52.58 ile yarışı önde tamamladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile girilen ilk seçimi kazanan Erdoğan, yürütme erkinin başına geçmiş oldu.

 

"HAYIR"LARI "EVET"E ÇEVİRDİ

Sistemin oylandığı 16 Nisan 2017'de yapılan referandum, yüzde 51 "Evet" oyuyla geçmişti. Bu referandumda, Denizli, Ankara, İstanbul, Antalya, Eskişehir, Mersin, Adana, Hatay, Manisa, Balıkesir gibi büyükşehirlerde "Hayır" oyları önde çıkmıştı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne olumlu oy vermeyen bu büyükşehirlerde de birinci olmayı başardı.

 

DENİZLİ’DE İKNA OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan referandumunda yüzde 44,5 evet oyuna karşılık yüzde 55,5 hayır oyu ile Denizli’de ‘Hayır’ almıştı. Denizli’nin 19 ilçesinden Acıpayam, Kale, Çameli, Beyağaç ve Tavas ilçeleri dışında diğer 14 ilçede referandumda  ‘Hayır’ oyu çıktı. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise 19 ilçenin 16’sında birinci çıktı.  Erdoğan Bekilli, Sarayköy ve Güney ilçeleri hariç diğer ilçelerinde birinci oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli genelinde 47.8 oyla galip geldi.  Denizli’de Cumhur ittifakı 49.66, Millet İttifakı 46.04, HDP, 3.63, Vatan Partisi 0,32, HÜDAPAR 0.26 oranında oy aldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.