Eş Zamanlı Gıda Denetimi

SAĞLIK 27.11.2019 - 11:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Eş Zamanlı Gıda Denetimi

Tarım ve Orman Bakanlığımızca illerde uygulanan "Denetim Seferberliği" kapsamında hafta boyunca 81 İle birlikte Denizli’de de eş zamanlı olarak gıda denetimleri gerçekleştirildi.   Türkiye'de bir ilk olan ürün bazlı gıda denetimi 1 hafta boyunca birçok işletmede yapılacaktır. Yapılan denetimler sonucunda numunesi alınan ürünlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda, ilgili firmalara para cezası uygulanacak ve isimleri kamuoyuyla paylaşılacaktır.      Bu kapsamda; İl ve İlçe Müdürlüğümüz bünyesinde görevli kontrol görevlilerince İlimizde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde resmi kontrol ve denetimler yapılmaktadır.     Denizli'de 11 bin 521 adet gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzeme üretim, gıda satış ve toplu tüketim işletmesi faaliyet göstermektedir. Bu işletmelerde 2019 yılı Ekim ayı itibariyle; 17 bin 160 adet denetim yapılmış olup yapılan denetimlerde 1.071 adet numune alınmıştır. Ayrıca denetimler sonucunda Denizli'de faaliyet gösteren gıda işletmelerine 183 adet idari para cezası yaptırım kararı uygulanmıştır.     Tarladan çatala gıda güvenliğini ilke edinen Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tüm imkânlarıyla denetim seferberliğinde yer alıyor.      

Tarım ve Orman Bakanlığımızca illerde uygulanan "Denetim Seferberliği" kapsamında hafta boyunca 81 İle birlikte Denizli’de de eş zamanlı olarak gıda denetimleri gerçekleştirildi.

 

Türkiye'de bir ilk olan ürün bazlı gıda denetimi 1 hafta boyunca birçok işletmede yapılacaktır. Yapılan denetimler sonucunda numunesi alınan ürünlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda, ilgili firmalara para cezası uygulanacak ve isimleri kamuoyuyla paylaşılacaktır. 

 

 

Bu kapsamda; İl ve İlçe Müdürlüğümüz bünyesinde görevli kontrol görevlilerince İlimizde faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde resmi kontrol ve denetimler yapılmaktadır.

 

 

Denizli'de 11 bin 521 adet gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzeme üretim, gıda satış ve toplu tüketim işletmesi faaliyet göstermektedir. Bu işletmelerde 2019 yılı Ekim ayı itibariyle; 17 bin 160 adet denetim yapılmış olup yapılan denetimlerde 1.071 adet numune alınmıştır. Ayrıca denetimler sonucunda Denizli'de faaliyet gösteren gıda işletmelerine 183 adet idari para cezası yaptırım kararı uygulanmıştır.

 

 

Tarladan çatala gıda güvenliğini ilke edinen Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tüm imkânlarıyla denetim seferberliğinde yer alıyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.