Esed rejimi ordusu ve Şii milisler saldırıya geçti

GÜNDEM 14.12.2016 - 10:10, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Esed rejimi ordusu ve Şii milisler saldırıya geçti

denizli haber / denizli 20 haber / Esed rejimi ordusu ve Şii milisler saldırıya geçti

Esed rejimi ordusu ve İran komutasındaki Şii milisler, Halep'in doğusunda sağlanan ateşkesi ihlal ederek saldırıya geçti.   Halep'in doğusundaki muhalif güçler ile Rusya öncülüğündeki rejim güçleri arasında ateşkes sağlanmıştı. Ateşkesle ilk etapta kuşatmadaki sivillerin güvenli şekilde tahliyesi öngörülüyor. Sivillerin burada kalıp kalmayacakları, Türkiye üzerinden Azez ve Halep'in kuzey kırsalına geçirilip geçirilmeyecekleri henüz değerlendiriliyor. Nihai planının, Türk ve Rus yetkililerin bugün  yapacağı görüşmelerin ardından netlik kazanması bekleniyordu.   Alınan son bilgilere göre, Esed rejimi ordusu ve İran komutasındaki Şii milisler, Halep'in doğusunda sağlanan ateşkesi ihlal ederek saldırıya geçti.
denizli haber / denizli 20 haber / Esed rejimi ordusu ve Şii milisler saldırıya geçti

Esed rejimi ordusu ve İran komutasındaki Şii milisler, Halep'in doğusunda sağlanan ateşkesi ihlal ederek saldırıya geçti.

 

Halep'in doğusundaki muhalif güçler ile Rusya öncülüğündeki rejim güçleri arasında ateşkes sağlanmıştı. Ateşkesle ilk etapta kuşatmadaki sivillerin güvenli şekilde tahliyesi öngörülüyor. Sivillerin burada kalıp kalmayacakları, Türkiye üzerinden Azez ve Halep'in kuzey kırsalına geçirilip geçirilmeyecekleri henüz değerlendiriliyor. Nihai planının, Türk ve Rus yetkililerin bugün  yapacağı görüşmelerin ardından netlik kazanması bekleniyordu.

 

Alınan son bilgilere göre, Esed rejimi ordusu ve İran komutasındaki Şii milisler, Halep'in doğusunda sağlanan ateşkesi ihlal ederek saldırıya geçti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.