Eşi eleman bulamayınca çırak olarak girip usta oldu

DENİZLİ 07.03.2018 - 11:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Eşi eleman bulamayınca çırak olarak girip usta oldu

Denizli'de 2 yıl önce inşaat firması olan eşinin eleman bulamaması üzerine inşaatlarda çalışmaya başlayan 40 yaşındaki Seher Durmaz, profil kesiyor, duvar yıkıyor, çatıya izolasyon çekiyor. İnşaatlarda erkeklerin yaptığı işi yapan Seher usta, insanın istedikten sonra her işi yapabileceğini söyledi.  Denizli'de evli ve iki çocuk annesi 40 yaşındaki Seher Durmaz iki yıl önce eşinin eleman bulamamasından dolayı, inşaatlarda çalışmaya başladı. İlk zamanlar eşine yardım ile başlayan Seher Durmaz, daha sonra işleri öğrendikçe kendini geliştirmeye başladı. Denizli Ticaret Odası tarafından düzenlenen yalıtım kursuna da giden Seher Durmaz şimdi inşaatlarda duvar yıkıyor, profil kesiyor. "Seher usta" diye çağrılan Seher Durmaz kadınlara fırsatlar verildiği takdirde her işi başaracaklarını söylüyor.    Zor olmasına rağmen inşaat işlerine zamanla alıştığını belirten Seher Durmaz "Eşimle beraber çalışıyoruz. Eleman sıkıntısı olduğu için başladım. Kendi işimiz, 2 yıldır bu işi yapıyorum. Zorlukları var ama alışıyoruz. Beni inşaatta görenler de bayağı bir şaşırıyor. İzolasyon işleri yapıyoruz, çatı işleri oluyor, kaynak işleri, profil kesme gibi işler yapıyoruz. Kendimi geliştirmek için Ticaret Odası tarafından açılan yalıtım kursuna gittim. Oradaki arkadaşlarım da genelde hep Seher usta diye hitap eder. İnşaatlarda da öyle usta, abla diye hitap ederler. Bütün kadınlarımız çalışıp ayakları üzerlerine durmalarını tavsiye ederim. Yani ele muhtaç olmasınlar kendi çabaları ile yapılmayacak bir şey yok. İstedikten sonra insan her işi yapabiliyor" dedi.     

Denizli'de 2 yıl önce inşaat firması olan eşinin eleman bulamaması üzerine inşaatlarda çalışmaya başlayan 40 yaşındaki Seher Durmaz, profil kesiyor, duvar yıkıyor, çatıya izolasyon çekiyor. İnşaatlarda erkeklerin yaptığı işi yapan Seher usta, insanın istedikten sonra her işi yapabileceğini söyledi. 


Denizli'de evli ve iki çocuk annesi 40 yaşındaki Seher Durmaz iki yıl önce eşinin eleman bulamamasından dolayı, inşaatlarda çalışmaya başladı. İlk zamanlar eşine yardım ile başlayan Seher Durmaz, daha sonra işleri öğrendikçe kendini geliştirmeye başladı. Denizli Ticaret Odası tarafından düzenlenen yalıtım kursuna da giden Seher Durmaz şimdi inşaatlarda duvar yıkıyor, profil kesiyor. "Seher usta" diye çağrılan Seher Durmaz kadınlara fırsatlar verildiği takdirde her işi başaracaklarını söylüyor. 

 


Zor olmasına rağmen inşaat işlerine zamanla alıştığını belirten Seher Durmaz "Eşimle beraber çalışıyoruz. Eleman sıkıntısı olduğu için başladım. Kendi işimiz, 2 yıldır bu işi yapıyorum. Zorlukları var ama alışıyoruz. Beni inşaatta görenler de bayağı bir şaşırıyor. İzolasyon işleri yapıyoruz, çatı işleri oluyor, kaynak işleri, profil kesme gibi işler yapıyoruz. Kendimi geliştirmek için Ticaret Odası tarafından açılan yalıtım kursuna gittim. Oradaki arkadaşlarım da genelde hep Seher usta diye hitap eder. İnşaatlarda da öyle usta, abla diye hitap ederler. Bütün kadınlarımız çalışıp ayakları üzerlerine durmalarını tavsiye ederim. Yani ele muhtaç olmasınlar kendi çabaları ile yapılmayacak bir şey yok. İstedikten sonra insan her işi yapabiliyor" dedi. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.