Esnafa Vergi Yapılandırma Müjdesi

EKONOMİ 10.04.2017 - 13:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Esnafa Vergi Yapılandırma Müjdesi

Milyonlarca esnafa sevindiren haber geldi. Vergi borçları yapılandırılıyor...

Başbakan Binali Yıldırım Fox TV'de katıldığı programda; esnafın vergi borçlarına yapılandırma geleceğini söyledi.   Vatandaşa verilen bir diğer önemli müjde ise ÖTV ve KDV indirimleriyle ilgili oldu. Nisan ayının sonuna kadar olan beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimi, Eylül  ayına kadar uzatıldı.   ESNAFA VERGİ YAPILANDIRMASI Yıldırım yaptığı açıklamada; 30 Haziran 2016'dan sonra ödeme zorluğuna düşen esnaf ve işverenlerin sigorta primi ve vergi borçlarına yapılandırma geleceğini söyledi.   BEYAZ EŞYADA KDV İNDİRİMLERİ UZATILDI   Vatandaşa verilen bir diğer önemli müjde ise ÖTV ve KDV indirimleriyle ilgili oldu. Nisan ayının sonunda bitecek olan beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimleri Eylül ayı sonuna kadar uzatıldı.   ÖTV beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde 30 Nisan'a kadar sıfırlanmıştı. Mobilyadaki KDV ise yüzde 8'e düşürülmüştü.   HANGİ ÜRÜNLERDE İNECEK? Beyaz eşyada 3 Şubat tarihinde Resmi Gazete'de çıkan Bakanlar Kurulu kararıyla buzdolapları, bulaşık ve çamaşır makinaları, klimalar, ütü, saç kurutması, küçük ev aletleri, elektrikli süpürgeler, ısıtıcılar gibi ürünlerde yüzde 6.7 olan vergi sıfırlanmıştı. Ayrıca mobilyalarda da yüzde 18 olarak alınan KDV yüzde 8'e düşürülmüştü. 30 Nisan tarihinde sona erecek bu karar öncesi bir Bakanlar Kurulu kararı daha çıkacak ve vergi indirimleri ekim başına kadar uzatılacak. Hem beyaz eşya hem de mobilya sektörü bir süredir vergi indirimlerinin devamı isteniyordu.
Milyonlarca esnafa sevindiren haber geldi. Vergi borçları yapılandırılıyor...

Başbakan Binali Yıldırım Fox TV'de katıldığı programda; esnafın vergi borçlarına yapılandırma geleceğini söyledi.

 

Vatandaşa verilen bir diğer önemli müjde ise ÖTV ve KDV indirimleriyle ilgili oldu. Nisan ayının sonuna kadar olan beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimi, Eylül  ayına kadar uzatıldı.

 

ESNAFA VERGİ YAPILANDIRMASI

Yıldırım yaptığı açıklamada; 30 Haziran 2016'dan sonra ödeme zorluğuna düşen esnaf ve işverenlerin sigorta primi ve vergi borçlarına yapılandırma geleceğini söyledi.

 

BEYAZ EŞYADA KDV İNDİRİMLERİ UZATILDI

 

Vatandaşa verilen bir diğer önemli müjde ise ÖTV ve KDV indirimleriyle ilgili oldu. Nisan ayının sonunda bitecek olan beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimleri Eylül ayı sonuna kadar uzatıldı.

 

ÖTV beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde 30 Nisan'a kadar sıfırlanmıştı. Mobilyadaki KDV ise yüzde 8'e düşürülmüştü.

 

HANGİ ÜRÜNLERDE İNECEK?

Beyaz eşyada 3 Şubat tarihinde Resmi Gazete'de çıkan Bakanlar Kurulu kararıyla buzdolapları, bulaşık ve çamaşır makinaları, klimalar, ütü, saç kurutması, küçük ev aletleri, elektrikli süpürgeler, ısıtıcılar gibi ürünlerde yüzde 6.7 olan vergi sıfırlanmıştı. Ayrıca mobilyalarda da yüzde 18 olarak alınan KDV yüzde 8'e düşürülmüştü. 30 Nisan tarihinde sona erecek bu karar öncesi bir Bakanlar Kurulu kararı daha çıkacak ve vergi indirimleri ekim başına kadar uzatılacak. Hem beyaz eşya hem de mobilya sektörü bir süredir vergi indirimlerinin devamı isteniyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.