Et Fiyatlarıyla Yarışan Çıntarın Fiyatı 10 Tl'ye Düştü

EKONOMİ 30.11.2019 - 11:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Et Fiyatlarıyla Yarışan Çıntarın Fiyatı 10 Tl'ye Düştü

Geçtiğimiz haftalarda et fiyatlarıyla yarışan Çıntarın fiyatı bu hafta kilosu 10 TL'den satılmaya başlandı.   Sonbahar mevsimin en güzel bir yanı da Çameli Dağlarında ve çam ağaçların altında çıkan Çıntarlardır. Kasım Aylarında çıkan bu mantar türünün her türlü yemeği ve ızgarası yapılıyor. Çapasını ve Sepetini alan Çameli ilçesine hafta sonu akın edip kovalar dolusu çıntar bulup zevkine göre yiyor. Kimileri ise satıp para kazanıyor. Özellikle Çameli’nin yüksek kesimlerindeki çam ormanlarının arasında yetişen mantar türleri oldukça lezzetli. Ancak geçtiğimiz haftalarda Denizli'nin Çameli İlçesi'nde çıntar fiyatları et fiyatları ile yarışırken bu hafta kilosu 10 TL'den satılmaya başladı. Pazarda yaklaşık 10 üreticinin 2 tona yaklaşık çıntar toplandığı hatta Çanakkale’den toptan sipariş ile alınıp Çameli Pazarında yoğun ilgi gördüğünü belirten satıcılar ilgiden memnun. Ormanlık alanlarda çıntarı toplayarak pazara satmak için getiren Pazarcılar "Bu yıl ki çıntar mevsiminin kilosu 60 liradan başladı. 10 liraya düştü Bu fiyata rağmen vatandaşın ilgisinden memnunuz. Satışlarımız iyi. Bu çıntar  sonbahar yağmurlarının yağmasıyla birlikte çam ağaçları altında çıkar. Çok lezzetlidir ve diğer mantarlara göre pahalıdır. Et kadar gıdalıdır" dedi.     ÇAPASINI ALAN DAĞLARA KOŞUYOR   Çıntar Toplayan vatandaşlar Çıntarı bulup hemen soteleyip kaşarlı Çıntar Kavurması yaparız  Görüntüsünün güzel olduğu kadar da lezzetide mükemmel. Etten daha faydalı olduğunu, yiyenlerin ise çok lezzetli olduğunu, çıntarın bazı rahatsızlıklara da iyi geldiğini “çıntar aynı zamanda rejim yemeği olarak da tüketiliyor” dedi.Kısacası ister doğasında yürüyün isterseniz Çapanızı ve sepetinizi alıp Çameli’ye gelip çıntar arayabilirsiniz Nerede mi bulunur derseniz Akpınar ,Cevizli ,Karanfilli Yaylası Taşçılar,Gürsu,Elmalı,Karabayır,Kalınkoz,Cevizli ,Emecik Mahallelerinde fazlaca olduğu ve diğer yerlerde artık şansınıza kalmış oluyor ama Bölge halkından nerede buluruz sorusunu bulup isteyen rehber eşliğinde gezebilir.      

Geçtiğimiz haftalarda et fiyatlarıyla yarışan Çıntarın fiyatı bu hafta kilosu 10 TL'den satılmaya başlandı.

 

Sonbahar mevsimin en güzel bir yanı da Çameli Dağlarında ve çam ağaçların altında çıkan Çıntarlardır. Kasım Aylarında çıkan bu mantar türünün her türlü yemeği ve ızgarası yapılıyor. Çapasını ve Sepetini alan Çameli ilçesine hafta sonu akın edip kovalar dolusu çıntar bulup zevkine göre yiyor. Kimileri ise satıp para kazanıyor. Özellikle Çameli’nin yüksek kesimlerindeki çam ormanlarının arasında yetişen mantar türleri oldukça lezzetli. Ancak geçtiğimiz haftalarda Denizli'nin Çameli İlçesi'nde çıntar fiyatları et fiyatları ile yarışırken bu hafta kilosu 10 TL'den satılmaya başladı. Pazarda yaklaşık 10 üreticinin 2 tona yaklaşık çıntar toplandığı hatta Çanakkale’den toptan sipariş ile alınıp Çameli Pazarında yoğun ilgi gördüğünü belirten satıcılar ilgiden memnun. Ormanlık alanlarda çıntarı toplayarak pazara satmak için getiren Pazarcılar "Bu yıl ki çıntar mevsiminin kilosu 60 liradan başladı. 10 liraya düştü Bu fiyata rağmen vatandaşın ilgisinden memnunuz. Satışlarımız iyi. Bu çıntar  sonbahar yağmurlarının yağmasıyla birlikte çam ağaçları altında çıkar. Çok lezzetlidir ve diğer mantarlara göre pahalıdır. Et kadar gıdalıdır" dedi.

 

 

ÇAPASINI ALAN DAĞLARA KOŞUYOR

 

Çıntar Toplayan vatandaşlar Çıntarı bulup hemen soteleyip kaşarlı Çıntar Kavurması yaparız  Görüntüsünün güzel olduğu kadar da lezzetide mükemmel. Etten daha faydalı olduğunu, yiyenlerin ise çok lezzetli olduğunu, çıntarın bazı rahatsızlıklara da iyi geldiğini “çıntar aynı zamanda rejim yemeği olarak da tüketiliyor” dedi.Kısacası ister doğasında yürüyün isterseniz Çapanızı ve sepetinizi alıp Çameli’ye gelip çıntar arayabilirsiniz Nerede mi bulunur derseniz Akpınar ,Cevizli ,Karanfilli Yaylası Taşçılar,Gürsu,Elmalı,Karabayır,Kalınkoz,Cevizli ,Emecik Mahallelerinde fazlaca olduğu ve diğer yerlerde artık şansınıza kalmış oluyor ama Bölge halkından nerede buluruz sorusunu bulup isteyen rehber eşliğinde gezebilir.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.