Etnospor'da Denizli İlgisi

SPOR 16.05.2017 - 18:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Etnospor'da Denizli İlgisi

Türk dünyasının dört bir yanından yüzlerce sporcu ve kanaat önderinin katıldığı Etnospor Kültür Festivali 2017 sona erdi.

Türk dünyasının dört bir yanından yüzlerce sporcu ve kanaat önderinin katıldığı Etnospor Kültür Festivali 2017 sona erdi.      Denizli Büyükşehir Belediyesinin festivalde kurduğu stant ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan dokuma tezgahında kumaş dokurken, BİST Başkanı Himmet Kardağ ise demir dövdü.     Bu yıl 2'ncisi düzenlenen Etnospor Kültür Festivali sona erdi. ‘Ok yaydan çıkıyor’ sloganı ile Türk dünyasından ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen katılımcılar, festivalde renkli görüntülere sahne oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Denizli standı da ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Denizli standında Yatağan bıçakları, Buldan dokuması, Yeşilyuva ayakkabıları ve toprak çömleğin yapım aşamaları sergilenirken, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi de ziyaretçilere izlenmesine doyum olmaz gösteriler sundu.   Erdoğan’dan Denizli standına ilgi   Denizli standını ziyaret eden Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’a Fatih Sultan Mehmet’in kılıcının bir benzeri kılıç ve bunun yanında üzerinde isminin yazılı olduğu bir Yatağan bıçağı hediye edildi. Denizli standına yoğun ilgi gösteren Bilal Erdağan, dokuma tezgahının başına geçerek bir süre kumaş dokudu. Erdoğan, tel kırma, çömlek ve Yeşilyuva ayakkabılarıyla da yakından ilgilendi.   Borsa İstanbul Başkanı Denizli standına hayran kaldı   Festivali ziyaret eden protokolün de yoğun ilgisi ile karşılaşan Denizli standını Borsa İstanbul (BİST) Yönetim Kurulu  Başkanı Himmet Kardağ da ziyaret etti. Yatağan kılıcı ve tel kırma hediye edilen Karadağ, Denizli standında uzun süre vakit geçirdi. Buldan dokuma tezgahına ve çömlek yapımına yoğun ilgi gösteren Himmet Karadağ, demir dövmeyi de ihmal etmedi.   Değerlerimiz geleceğe bırakılmalıyız Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Anadolu’nun çok zengin bir coğrafya olduğunu belirterek, Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılan birçok değerin geleceğe miras bırakılması gerektiğini söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu konuda birçok yatırımı olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Köklerimiz ne kadar sağlam olursa geleceğe daha güvenle bakarız. Çünkü biz gençlerimize, geleceğimize kendi kültürümüzü öğretmezsek başka ülkelerin kültürlerini öğrenirler. Bu değerlerimizin yaşatılması, güzelliklerin devam etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Türk dünyasının dört bir yanından yüzlerce sporcu ve kanaat önderinin katıldığı Etnospor Kültür Festivali 2017 sona erdi.

Türk dünyasının dört bir yanından yüzlerce sporcu ve kanaat önderinin katıldığı Etnospor Kültür Festivali 2017 sona erdi. 

 

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin festivalde kurduğu stant ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan dokuma tezgahında kumaş dokurken, BİST Başkanı Himmet Kardağ ise demir dövdü.

 

 

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen Etnospor Kültür Festivali sona erdi. ‘Ok yaydan çıkıyor’ sloganı ile Türk dünyasından ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen katılımcılar, festivalde renkli görüntülere sahne oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Denizli standı da ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Denizli standında Yatağan bıçakları, Buldan dokuması, Yeşilyuva ayakkabıları ve toprak çömleğin yapım aşamaları sergilenirken, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi de ziyaretçilere izlenmesine doyum olmaz gösteriler sundu.

 

Erdoğan’dan Denizli standına ilgi

 

Denizli standını ziyaret eden Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’a Fatih Sultan Mehmet’in kılıcının bir benzeri kılıç ve bunun yanında üzerinde isminin yazılı olduğu bir Yatağan bıçağı hediye edildi. Denizli standına yoğun ilgi gösteren Bilal Erdağan, dokuma tezgahının başına geçerek bir süre kumaş dokudu. Erdoğan, tel kırma, çömlek ve Yeşilyuva ayakkabılarıyla da yakından ilgilendi.

 

Borsa İstanbul Başkanı Denizli standına hayran kaldı

 

Festivali ziyaret eden protokolün de yoğun ilgisi ile karşılaşan Denizli standını Borsa İstanbul (BİST) Yönetim Kurulu  Başkanı Himmet Kardağ da ziyaret etti. Yatağan kılıcı ve tel kırma hediye edilen Karadağ, Denizli standında uzun süre vakit geçirdi. Buldan dokuma tezgahına ve çömlek yapımına yoğun ilgi gösteren Himmet Karadağ, demir dövmeyi de ihmal etmedi.

 

Değerlerimiz geleceğe bırakılmalıyız

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Anadolu’nun çok zengin bir coğrafya olduğunu belirterek, Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılan birçok değerin geleceğe miras bırakılması gerektiğini söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu konuda birçok yatırımı olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Köklerimiz ne kadar sağlam olursa geleceğe daha güvenle bakarız. Çünkü biz gençlerimize, geleceğimize kendi kültürümüzü öğretmezsek başka ülkelerin kültürlerini öğrenirler. Bu değerlerimizin yaşatılması, güzelliklerin devam etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.