Etten pahalı Çıntar ilgi görüyor...

YAŞAM 12.10.2018 - 14:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Etten pahalı Çıntar ilgi görüyor...

Çameli  ilçesinin dağlık bölgelerinde yetişen Çıntar,  çarşı pazarda kilosu 40 ile 60 lira arasında alıcı buluyor.   Bölgede sofraların vazgeçilmez besini olan çıntar, halk pazar ve yol kenarlarında seyyar satıcıların tezgahlarında büyük rağbet görüyor. Ormanlık alanlardan çıntarı toplayarak pazara satmak için getiren Çıntar toplayıcıları  "Bu yılki çıntar mevsiminin kilosu 60 liradan başladı. Bu fiyata rağmen vatandaşın ilgisinden memnunuz. Satışlarımız iyi. Bu mantar, sonbahar yağmurlarının yağmasıyla birlikte çam ağaçları altında çıkar. Çok lezzetlidir ve diğer mantarlara göre pahalıdır. Et kadar gıdalıdır" dedi.     Çıntar Çamelilerin ve bölgede yaşayanların da geçim kaynağına dönüştü.Mantarın fiyatını duyanlar işi gücü bırakıp, çıntar toplamaya başladı. Hatta öyleki sadece Çameliler değil çevre ilçeler ve illerden Çıntar toplamaya gelenler bile var.     Çıntar'ın faydaları saymakla bitmiyor. Demir açısından zengin olması nedeniyle kansızlık tedavisinde kullanılması tavsiye edilen çıntar, ayrıca kalp ve damar hastalıklarında etkili olan folik asitçe de zengin. Bazı türlerinde bağışıklık sistemini arttıran kimyasal bileşikler mevcut. Yağ içermediği için protein değeri yüksektir ve rejim yemeği olarak da kullanılıyor. Ormanlık alanlardan çıntarı toplayarak pazara satmak için getirenler "Bu yılki çıntar mevsiminin kilosu 60 liradan başladı. Bu fiyata rağmen vatandaşın ilgisinden memnunuz. Satışlarımız iyi. Bu mantar, sonbahar yağmurlarının yağmasıyla birlikte çam ağaçları altında çıkar. Çok lezzetlidir ve diğer mantarlara göre pahalıdır. Et kadar gıdalıdır" dedi.

Çameli  ilçesinin dağlık bölgelerinde yetişen Çıntar,  çarşı pazarda kilosu 40 ile 60 lira arasında alıcı buluyor.

 

Bölgede sofraların vazgeçilmez besini olan çıntar, halk pazar ve yol kenarlarında seyyar satıcıların tezgahlarında büyük rağbet görüyor. Ormanlık alanlardan çıntarı toplayarak pazara satmak için getiren Çıntar toplayıcıları  "Bu yılki çıntar mevsiminin kilosu 60 liradan başladı. Bu fiyata rağmen vatandaşın ilgisinden memnunuz. Satışlarımız iyi. Bu mantar, sonbahar yağmurlarının yağmasıyla birlikte çam ağaçları altında çıkar. Çok lezzetlidir ve diğer mantarlara göre pahalıdır. Et kadar gıdalıdır" dedi.

 

 

Çıntar Çamelilerin ve bölgede yaşayanların da geçim kaynağına dönüştü.Mantarın fiyatını duyanlar işi gücü bırakıp, çıntar toplamaya başladı. Hatta öyleki sadece Çameliler değil çevre ilçeler ve illerden Çıntar toplamaya gelenler bile var.

 

 

Çıntar'ın faydaları saymakla bitmiyor. Demir açısından zengin olması nedeniyle kansızlık tedavisinde kullanılması tavsiye edilen çıntar, ayrıca kalp ve damar hastalıklarında etkili olan folik asitçe de zengin. Bazı türlerinde bağışıklık sistemini arttıran kimyasal bileşikler mevcut. Yağ içermediği için protein değeri yüksektir ve rejim yemeği olarak da kullanılıyor.

Ormanlık alanlardan çıntarı toplayarak pazara satmak için getirenler "Bu yılki çıntar mevsiminin kilosu 60 liradan başladı. Bu fiyata rağmen vatandaşın ilgisinden memnunuz. Satışlarımız iyi. Bu mantar, sonbahar yağmurlarının yağmasıyla birlikte çam ağaçları altında çıkar. Çok lezzetlidir ve diğer mantarlara göre pahalıdır. Et kadar gıdalıdır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.