Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları

KÜLTÜR 31.08.2018 - 16:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları

Yoğurdun saymakla bitmeyen faydaları arasında güzelliği unutmamak lazım. Yoğurt ile yapılan birçok maske cilde olağan üstü parlaklık kazandırarak sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlıyor.   Hazırladığımız mayalı sütümüzün üzerine kapak ile kapattıktan sonra beze sararak karanlık bir ortamda yaklaşık olarak 7-8 saat kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra mayaladığımız yoğurdumuzu bezin içerisinden alarak buzdolabında 3-4 saat kadar dinlendiriyoruz. Yoğurt buzdolabında dinlenmeden asla kaşıklamıyoruz. Bu yoğurdun sulanmasına neden olur.   Not: Yaz mevsiminde yoğurt mayalayacaksanız şayet beze sıkı sıkı sarmanıza gerek yok. Kapağını kapatıp karanlık ortamda 7-8 saat dinlendirmeniz yeterli olacaktır. Not:Yoğurt mayasına ilave edilen toz şeker yoğurdun daha çabuk mayalanmasını sağlar. Not: Tuz yoğurdun ekşimesini önler. Not: Yoğurdun içerisinde bolca vitamin vardır. Bu vitaminlerin hemen hepsi yoğurdun suyunda bulunur. Özellikle yoğurdun suyunda B vitamini vardır. B vitaminin özellikle öğrenme, hafıza gücü ve konsantrasyonu güçlendirir. Diğer büyük özelliklerinden birisi ise beyni strese karşı koruyarak gün içerisinde huzur ve sakinlik yaratır. Bu sebepten dolayı yoğurdu süzmeden tüketmenizde yarar var.

Yoğurdun saymakla bitmeyen faydaları arasında güzelliği unutmamak lazım. Yoğurt ile yapılan birçok maske cilde olağan üstü parlaklık kazandırarak sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlıyor.

 

Hazırladığımız mayalı sütümüzün üzerine kapak ile kapattıktan sonra beze sararak karanlık bir ortamda yaklaşık olarak 7-8 saat kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra mayaladığımız yoğurdumuzu bezin içerisinden alarak buzdolabında 3-4 saat kadar dinlendiriyoruz. Yoğurt buzdolabında dinlenmeden asla kaşıklamıyoruz. Bu yoğurdun sulanmasına neden olur.

 



Not: Yaz mevsiminde yoğurt mayalayacaksanız şayet beze sıkı sıkı sarmanıza gerek yok. Kapağını kapatıp karanlık ortamda 7-8 saat dinlendirmeniz yeterli olacaktır.

Not:Yoğurt mayasına ilave edilen toz şeker yoğurdun daha çabuk mayalanmasını sağlar.

Not: Tuz yoğurdun ekşimesini önler.

Not: Yoğurdun içerisinde bolca vitamin vardır. Bu vitaminlerin hemen hepsi yoğurdun suyunda bulunur. Özellikle yoğurdun suyunda B vitamini vardır. B vitaminin özellikle öğrenme, hafıza gücü ve konsantrasyonu güçlendirir. Diğer büyük özelliklerinden birisi ise beyni strese karşı koruyarak gün içerisinde huzur ve sakinlik yaratır. Bu sebepten dolayı yoğurdu süzmeden tüketmenizde yarar var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.