Fatih Durmaz; “Honaz ve Babadağ’da yasal süreç devam ediyor”

SİYASET 08.04.2019 - 12:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Fatih Durmaz; “Honaz ve Babadağ’da yasal süreç devam ediyor”

Ak Parti Denizli İl Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Av. Fatih Durmaz yaptığı yazılı açıklamada, Honaz ve Babadağ ilçeleri ile ilgili YSK’ya başvuru üzerine yasal sürecin devam ettiğini, Baklan İlçesi’nde ise İYİ Parti’nin itirazının il seçim kurulu tarafından reddedildiğini ifade etti.   Fatih Durmaz yaptığı yazılı açıklamada; “31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili olarak; Honaz ilçesi Belediye Başkanlığı Seçiminde, İlçe ve İl Seçim Kurullarına yapmış olduğumuz itirazlar neticesinde oy farkı 1 e inmiştir.  Babadağ da ise 17 oy olan fark 15 'e düşmüştür. Sonucun birbirine çok yakın olması karşısında bu durum, itirazlarımızda haklı olduğumuzu gösterir en büyük delildir. Honaz seçimi ile ilgili yasal hakkımızı kullanarak Yüksek Seçim Kuruluna itirazlarımızı bildirdik. Ayrıca Babadağ İlçemiz ile ilgili olarak yine yasal süreç devam etmektedir. Baklan ilçemize yönelik İlçe ve İl Seçim kurullarına diğer siyasî parti tarafından yapılan itiraz da reddedilmiştir.   Bu sebeplerle, henüz sonuçlar kesinleşmemiş olup; tüm yasal prosedür Denizli İl Seçim İşleri Başkanlığı ve Genel Merkez nezdinde uzman Avukatlar tarafından titizlikle incelenmekte ve takip edilmektedir” dedi.

Ak Parti Denizli İl Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Av. Fatih Durmaz yaptığı yazılı açıklamada, Honaz ve Babadağ ilçeleri ile ilgili YSK’ya başvuru üzerine yasal sürecin devam ettiğini, Baklan İlçesi’nde ise İYİ Parti’nin itirazının il seçim kurulu tarafından reddedildiğini ifade etti.

 

Fatih Durmaz yaptığı yazılı açıklamada; “31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili olarak; Honaz ilçesi Belediye Başkanlığı Seçiminde, İlçe ve İl Seçim Kurullarına yapmış olduğumuz itirazlar neticesinde oy farkı 1 e inmiştir.  Babadağ da ise 17 oy olan fark 15 'e düşmüştür. Sonucun birbirine çok yakın olması karşısında bu durum, itirazlarımızda haklı olduğumuzu gösterir en büyük delildir. Honaz seçimi ile ilgili yasal hakkımızı kullanarak Yüksek Seçim Kuruluna itirazlarımızı bildirdik. Ayrıca Babadağ İlçemiz ile ilgili olarak yine yasal süreç devam etmektedir. Baklan ilçemize yönelik İlçe ve İl Seçim kurullarına diğer siyasî parti tarafından yapılan itiraz da reddedilmiştir.

 

Bu sebeplerle, henüz sonuçlar kesinleşmemiş olup; tüm yasal prosedür Denizli İl Seçim İşleri Başkanlığı ve Genel Merkez nezdinde uzman Avukatlar tarafından titizlikle incelenmekte ve takip edilmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.