Fazla Mesai Ücretleri Ödeneceği Açıklandı.

EKONOMİ 24.02.2017 - 15:12, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Fazla Mesai Ücretleri Ödeneceği Açıklandı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nin kimlik kartı ve pasaport işlemleri ile sürücü belgesi tanziminde görevli memurlarına ayda 50 Saat ve toplam 6 ayı geçmeyecek şekilde fazla mesai ücretleri ödeneceği açıklandı.

Kimlik kartları ve pasaport işlemleri ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin zamanında sonuçlandırılması için mesai saatleri dışında yapılan çalışmalar karşılığında İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personele fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanan Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Ödenecek ücretler de fazla çalışmanın her bir saati için 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun ilgili kurulunda belirlenen fazla çalışma ücretinin (1.83 lira) 5 katı esas alınacak. Karar, 1 Şubat-31 Aralık tarihlerinde olmak kaydıyla İçişleri Bakanlığınca belirlenecek en fazla 6 aylık süre için uygulanacak.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nin kimlik kartı ve pasaport işlemleri ile sürücü belgesi tanziminde görevli memurlarına ayda 50 Saat ve toplam 6 ayı geçmeyecek şekilde fazla mesai ücretleri ödeneceği açıklandı.

Kimlik kartları ve pasaport işlemleri ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin zamanında sonuçlandırılması için mesai saatleri dışında yapılan çalışmalar karşılığında İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personele fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanan Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ödenecek ücretler de fazla çalışmanın her bir saati için 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun ilgili kurulunda belirlenen fazla çalışma ücretinin (1.83 lira) 5 katı esas alınacak. Karar, 1 Şubat-31 Aralık tarihlerinde olmak kaydıyla İçişleri Bakanlığınca belirlenecek en fazla 6 aylık süre için uygulanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.