FETÖ Acıpayam yapılanması davası başladı

ASAYİŞ 28.03.2017 - 09:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

FETÖ Acıpayam yapılanması davası başladı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında 23'ü tutuklu 36 sanığın yargılanmasına dün başlandı.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesinin Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki duruşma salonunda görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına sanıklar, avukatları ile yakınları katıldı. Mahkeme heyeti, sanıkların kimlik tespitinin ardından iddianamenin özetini okudu, sanıkların savunmalarına geçti. Mahkeme heyeti, sanıklara FETÖ/PDY'nin yayın organları Zaman gazetesi ile Sızıntı ve Aksiyon dergilerine abonelik, ByLock kullanımı, Bank Asya hesaplarının olup olmadığı, sohbet toplantılarına katılıp katılmadıkları, yurt dışına çıkışları konularında sorular yöneltirken, sanıklar, örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmedi. Zanlılar hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında 23'ü tutuklu 36 sanığın yargılanmasına dün başlandı.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesinin Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki duruşma salonunda görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına sanıklar, avukatları ile yakınları katıldı.


Mahkeme heyeti, sanıkların kimlik tespitinin ardından iddianamenin özetini okudu, sanıkların savunmalarına geçti.



Mahkeme heyeti, sanıklara FETÖ/PDY'nin yayın organları Zaman gazetesi ile Sızıntı ve Aksiyon dergilerine abonelik, ByLock kullanımı, Bank Asya hesaplarının olup olmadığı, sohbet toplantılarına katılıp katılmadıkları, yurt dışına çıkışları konularında sorular yöneltirken, sanıklar, örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmedi.


Zanlılar hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.