Fetö'den Gözaltına Alınan Akdim Üyelerinden 10'u Tutuklandı

GÜNDEM 16.06.2017 - 15:43, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Fetö'den Gözaltına Alınan Akdim Üyelerinden 10'u Tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Denizli' dahil Antalya merkezli 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 10'u tutuklandı.

Fetö'den Gözaltına Alınan Akdim Üyelerinden 10'u Tutuklandı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Antalya Kültürler Arası Diyalog Merkezi Derneğinin (AKDİM) yönetici ve üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 10’u tutuklandı.   FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğuna yönelik tespitler üzerine 667 sayılı KHK ile kapatılan AKDİM'in yönetim kurulu, denetleme kurulu ve üyelerine yönelik 2 Haziran'da Antalya, İstanbul, Adana ve Denizli'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonların ardından aralarında diş hekimi, müteahhit, ev hanımı, çiftçi, emekli ve serbest meslek mensubu olan, bir kısmının Bylock kullandığı tespit edilen, AKDİM yöneticisi ve üyesi oldukları değerlendirilen 16 kişi gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.   A.H.K., F.A., H.D., M.M.Ö., M.E., N.T., R.Y., T.K., V.Ö., Z.K. Antalya 1. Sulh Ceza Hakimliğince sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. M.Y., A.K., İ.A., M.M., M.H., R.Ö. ise, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.  
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Denizli' dahil Antalya merkezli 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 10'u tutuklandı.

Fetö'den Gözaltına Alınan Akdim Üyelerinden 10'u Tutuklandı



Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Antalya Kültürler Arası Diyalog Merkezi Derneğinin (AKDİM) yönetici ve üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 10’u tutuklandı.

 

FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğuna yönelik tespitler üzerine 667 sayılı KHK ile kapatılan AKDİM'in yönetim kurulu, denetleme kurulu ve üyelerine yönelik 2 Haziran'da Antalya, İstanbul, Adana ve Denizli'de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonların ardından aralarında diş hekimi, müteahhit, ev hanımı, çiftçi, emekli ve serbest meslek mensubu olan, bir kısmının Bylock kullandığı tespit edilen, AKDİM yöneticisi ve üyesi oldukları değerlendirilen 16 kişi gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

 

A.H.K., F.A., H.D., M.M.Ö., M.E., N.T., R.Y., T.K., V.Ö., Z.K. Antalya 1. Sulh Ceza Hakimliğince sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. M.Y., A.K., İ.A., M.M., M.H., R.Ö. ise, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.