Fetö’nün Denizli Avukat Yapılanması Davasında Karar Açıklandı

GÜNDEM 09.05.2018 - 16:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Fetö’nün Denizli Avukat Yapılanması Davasında Karar Açıklandı

Denizli’de görülen Fetullaçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) avukat yapılanması davasında yargılanan 10 sanığa mahkemeden ceza yağdı.  FETÖ’nün avukat yapılanmasına yönelik açılan davada Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşma ile devam edildi. Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen davada tutuklu sanıklar Emre Karcı, Mustafa Maskan, Muhammed İkbal Çil, Müdayi Kaplan, Hüdayi Kayhan, Muammer Güler, Yusuf Yılmaz ve Özcan Aksoy ile tutuksuz sanıklar Ersan Teke ve Kadir Kurucu hakim karşısına çıktı.   Mahkemede sanıklar ve avukatları savunma yaparak terör örgütü üyesi olmadıklarını savundular. Mahkeme yapılan savunmaların ardından sanıklardan Emre Karcı, Muhammed İkbal Çil, Muammer Güler ve Özcan Aksoy'a 7 yıl 6 ay, Yusuf Yılmaz, Müdayi Kaplan, Hüdayi Kayhan ve Mustafa Maskan'a 6 yıl 3'er ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına, Ersan Teke ve Kadir Kurucu'nun ise beraatına karar verdi.   Mahkeme heyeti ayrıca Emre Karcı, Müdayi Kaplan, Hüdayi Kayhan ve Mustafa Maskan ve Yusuf Yılmaz’ın, tutuklu kaldıkları süreleri göz önünde bulundurarak yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyelerini kararlaştırdı.  Hakim karşısına çıkan ve 7 yıl 6 ay hapis cezası alan Muhammed İkbal Çil 2014 seçimlerinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağımsız aday olmuştu

Denizli’de görülen Fetullaçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) avukat yapılanması davasında yargılanan 10 sanığa mahkemeden ceza yağdı. 


FETÖ’nün avukat yapılanmasına yönelik açılan davada Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşma ile devam edildi. Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen davada tutuklu sanıklar Emre Karcı, Mustafa Maskan, Muhammed İkbal Çil, Müdayi Kaplan, Hüdayi Kayhan, Muammer Güler, Yusuf Yılmaz ve Özcan Aksoy ile tutuksuz sanıklar Ersan Teke ve Kadir Kurucu hakim karşısına çıktı.

 

Mahkemede sanıklar ve avukatları savunma yaparak terör örgütü üyesi olmadıklarını savundular. Mahkeme yapılan savunmaların ardından sanıklardan Emre Karcı, Muhammed İkbal Çil, Muammer Güler ve Özcan Aksoy'a 7 yıl 6 ay, Yusuf Yılmaz, Müdayi Kaplan, Hüdayi Kayhan ve Mustafa Maskan'a 6 yıl 3'er ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına, Ersan Teke ve Kadir Kurucu'nun ise beraatına karar verdi.

 

Mahkeme heyeti ayrıca Emre Karcı, Müdayi Kaplan, Hüdayi Kayhan ve Mustafa Maskan ve Yusuf Yılmaz’ın, tutuklu kaldıkları süreleri göz önünde bulundurarak yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyelerini kararlaştırdı. 


Hakim karşısına çıkan ve 7 yıl 6 ay hapis cezası alan Muhammed İkbal Çil 2014 seçimlerinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağımsız aday olmuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.