Fetö'nün tavas davasında 6 tahliye kararı

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.02.2017 - 12:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Fetö'nün tavas davasında 6 tahliye kararı

Denizli’de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün Tavas yapılanmasına yönelik açılan davanın ikinci duruşması görüldü.

Denizli'de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün Tavas yapılanması olduğu iddia edilen 28'i tutuklu 72 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, tutuklu 6 kişinin tahliyesine karar verildi.   Denizli Kongre ve Kültür Merkezindeki 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 28'i tutuklu 72 sanığın yargılandığı davanın gizli tanığı dinlendi. ‘Cesur Efe’ kod isimli gizli tanık Muğla Adliyesinden video konferans sistemiyle mahkeme salonuna bağlandı.Sesi değiştirilen gizli tanık, örgüt yapılanmasında olduğu bildiği kişileri söyleyerek, sanıkların çoğunu tanımadığını ileri sürdü. Gizli tanık Cesur Efe, "Bazı isimlerin Gülen ile ilgili toplantılar yapıp, himmet parası topladıklarını biliyorum.    Emin S.’nin babası kahvehanede bir siyasi partiyi ihmal ettiklerini bu defa onu canlandıracaklarını söyleyip, destek isterdi. Abdullah C.’nin arkadaşlarını sohbet toplantılarına katılmaya ikna ettiğini biliyorum. 17 Temmuz 2016'dan sonra bu kişiler 30-35 araç ile Tavas Bağlar Mevkiinde toplantı yaptıklarını da duydum. Ümmühan Duman Yurdu yapıldığında Yaşar K. ve Kemal B.’nin ilgilendiklerini ve yurtla ilgilendiklerini biliyorum.   Bu yurdun önünden geçerken, içeriden gece saat 03.00'lere kadar amin sesleri geliyordu" dedi. Gizli tanığın ve sanık avukatlarının dinlenmesinin ardından mahkeme kararını açıkladı. Sanıkların tahliye taleplerinin değerlendirilmesinden sonra mahkemeye heyeti, tutuklu bulanan sanıklardan Süleyman B., Ali B., Mustafa Y., Emin S., Bekir B. ve Osman P.’nin adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla cezaevinden tahliyelerine karar verdi.Mahkeme duruşmayı 27 Mart tarihine erteledi.
Denizli’de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün Tavas yapılanmasına yönelik açılan davanın ikinci duruşması görüldü.

Denizli'de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün Tavas yapılanması olduğu iddia edilen 28'i tutuklu 72 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, tutuklu 6 kişinin tahliyesine karar verildi.

 

Denizli Kongre ve Kültür Merkezindeki 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 28'i tutuklu 72 sanığın yargılandığı davanın gizli tanığı dinlendi. ‘Cesur Efe’ kod isimli gizli tanık Muğla Adliyesinden video konferans sistemiyle mahkeme salonuna bağlandı.Sesi değiştirilen gizli tanık, örgüt yapılanmasında olduğu bildiği kişileri söyleyerek, sanıkların çoğunu tanımadığını ileri sürdü. Gizli tanık Cesur Efe, "Bazı isimlerin Gülen ile ilgili toplantılar yapıp, himmet parası topladıklarını biliyorum.

 

 Emin S.’nin babası kahvehanede bir siyasi partiyi ihmal ettiklerini bu defa onu canlandıracaklarını söyleyip, destek isterdi. Abdullah C.’nin arkadaşlarını sohbet toplantılarına katılmaya ikna ettiğini biliyorum. 17 Temmuz 2016'dan sonra bu kişiler 30-35 araç ile Tavas Bağlar Mevkiinde toplantı yaptıklarını da duydum. Ümmühan Duman Yurdu yapıldığında Yaşar K. ve Kemal B.’nin ilgilendiklerini ve yurtla ilgilendiklerini biliyorum.

 

Bu yurdun önünden geçerken, içeriden gece saat 03.00'lere kadar amin sesleri geliyordu" dedi.
Gizli tanığın ve sanık avukatlarının dinlenmesinin ardından mahkeme kararını açıkladı.

Sanıkların tahliye taleplerinin değerlendirilmesinden sonra mahkemeye heyeti, tutuklu bulanan sanıklardan Süleyman B., Ali B., Mustafa Y., Emin S., Bekir B. ve Osman P.’nin adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla cezaevinden tahliyelerine karar verdi.Mahkeme duruşmayı 27 Mart tarihine erteledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.