FETÖ’nün yurtta kalan öğrencilerine farkı hesaplar açtırılıp dershane tweetleri attırılmış

20.12.2016 - 16:40, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

FETÖ’nün yurtta kalan öğrencilerine farkı hesaplar açtırılıp dershane tweetleri attırılmış

denizli haber / denizli 20 haber / FETÖ’nün yurtta kalan öğrencilerine farkı hesaplar açtırılıp dershane tweetleri attırılmış

Denizli'nin Tavas ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 75 kişinin yargılandığı davanın geçen hafta başlayan duruşmasında bugün 66 sanığın savunması alındı. Mahkemede tanık olarak dinlenen öğrenciler, kendilerine yapılan baskıları anlattı. Duruşma, Denizli Kültür ve Kongre Merkezinde özel olarak yapılan 2.Ağır Ceza Mahkemesinin duruşma salonunda yapıldı. Toplamda 75 şüphelinin yargılandığı davada 66 sanık hakim karşısına çıktıktan sonra, tanıkların ifadesi alındı. Tanık öğrenciler, Özel Fitnat Hanım Kız Öğrenci Yurdunda kendilerine yapılan baskıları ve ‘abla’ların kendilerine nasıl davrandıklarını detaylı bir şekilde mahkeme heyetine anlattı. Özel Fitnat Hanım Kız Öğrenci Yurdunda 2 sene kalan tanıklardan P.B., yurtta Fetullah Gülen’in kitaplarının kendilerine okutulduğunu, CD’lerinin izletildiğini, ‘sohbet’ diye nitelendirilen konuşmalarının kendilerine dinletildiğini anlattı. Bazı ‘abla’ların sohbetlere çağırırken bazen Hz. Muhammed’in (s.a.v.), hayatını anlatacaklarını belirttikleri halde, onun yerin Fetullah Gülen’in kitaplarını okuttuğunu ve ‘hizmet’i anlattıklarını kaydetti. Öğrenciler, ‘abla’ların kendilerini ‘köşk’ denilen evde topladıklarını belirtti. "DERSHANE KONUSUNDA PROTESTO İÇİN TWEET ATMAMIZ İÇİN BASKI YAPTILAR" Kendilerine Zaman gazetesine abone olmaları için telkinde bulunduklarını anlatan P.B., kurban ve bağış adı altında para topladıklarını da söyledi. Fetullah Gülen’in konuşmalarını dinlemek için kendilerine baskı uygulandığını belirten P.B., dershanelerin kapanacağı konusu gündeme geldiğinde ise, kendilerine farklı hesaplara protesto amaçlı tweet atmaları konusunda baskı yapıldığını anlattı. Öğrenciler, bazı arkadaşlarının ise buna uyduğunu anlattı. Tanıklardan M.B., kamp adı altında yurdun karşısında bir villaya götürüldüklerini, kitap şenliği adı verilen etkinlikte ise Fetullah Gülen’in kitaplarının okutulduğunu anlattı. Bazılarının daha sonra bu yurtlardan ayrıldığını dile getiren diğer tanıklar, "Twitter hesabı açıp sosyal medyadan dershanelerin kapatılmasını protesto etmemizi istiyorlardı. Sohbetlerde Fetullah Gülen’in kitapları okulurdu, CD’leri izletilirdi" dedi.
denizli haber / denizli 20 haber / FETÖ’nün yurtta kalan öğrencilerine farkı hesaplar açtırılıp dershane tweetleri attırılmış

Denizli'nin Tavas ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 75 kişinin yargılandığı davanın geçen hafta başlayan duruşmasında bugün 66 sanığın savunması alındı. Mahkemede tanık olarak dinlenen öğrenciler, kendilerine yapılan baskıları anlattı.


Duruşma, Denizli Kültür ve Kongre Merkezinde özel olarak yapılan 2.Ağır Ceza Mahkemesinin duruşma salonunda yapıldı. Toplamda 75 şüphelinin yargılandığı davada 66 sanık hakim karşısına çıktıktan sonra, tanıkların ifadesi alındı. Tanık öğrenciler, Özel Fitnat Hanım Kız Öğrenci Yurdunda kendilerine yapılan baskıları ve ‘abla’ların kendilerine nasıl davrandıklarını detaylı bir şekilde mahkeme heyetine anlattı.


Özel Fitnat Hanım Kız Öğrenci Yurdunda 2 sene kalan tanıklardan P.B., yurtta Fetullah Gülen’in kitaplarının kendilerine okutulduğunu, CD’lerinin izletildiğini, ‘sohbet’ diye nitelendirilen konuşmalarının kendilerine dinletildiğini anlattı.


Bazı ‘abla’ların sohbetlere çağırırken bazen Hz. Muhammed’in (s.a.v.), hayatını anlatacaklarını belirttikleri halde, onun yerin Fetullah Gülen’in kitaplarını okuttuğunu ve ‘hizmet’i anlattıklarını kaydetti. Öğrenciler, ‘abla’ların kendilerini ‘köşk’ denilen evde topladıklarını belirtti.



"DERSHANE KONUSUNDA PROTESTO İÇİN TWEET ATMAMIZ İÇİN BASKI YAPTILAR"


Kendilerine Zaman gazetesine abone olmaları için telkinde bulunduklarını anlatan P.B., kurban ve bağış adı altında para topladıklarını da söyledi. Fetullah Gülen’in konuşmalarını dinlemek için kendilerine baskı uygulandığını belirten P.B., dershanelerin kapanacağı konusu gündeme geldiğinde ise, kendilerine farklı hesaplara protesto amaçlı tweet atmaları konusunda baskı yapıldığını anlattı. Öğrenciler, bazı arkadaşlarının ise buna uyduğunu anlattı.


Tanıklardan M.B., kamp adı altında yurdun karşısında bir villaya götürüldüklerini, kitap şenliği adı verilen etkinlikte ise Fetullah Gülen’in kitaplarının okutulduğunu anlattı.


Bazılarının daha sonra bu yurtlardan ayrıldığını dile getiren diğer tanıklar, "Twitter hesabı açıp sosyal medyadan dershanelerin kapatılmasını protesto etmemizi istiyorlardı. Sohbetlerde Fetullah Gülen’in kitapları okulurdu, CD’leri izletilirdi" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.