FETÖ/PDY soruşturmasında 7 kişi tutuklandı

DENİZLİ 28.02.2017 - 17:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

FETÖ/PDY soruşturmasında 7 kişi tutuklandı

Denizli merkezli 8 ilde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları gerekçesi ile gözaltına alınan 12 kişiden 7'si tutuklandı.

Denizli merkezli Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, Denizli İl Ablası olarak halef ve selef olan kişilerinde aralarında bulunduğu, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları, kapatılan örgüt derneklerine üye oldukları tespit edilen 12 kadın gözaltına alınmıştı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY hiyerarşisinde "abla" diye bilinen kadın yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamındaki eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 12 zanlı, İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 7'si tutuklanırken, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  
Denizli merkezli 8 ilde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları gerekçesi ile gözaltına alınan 12 kişiden 7'si tutuklandı.

Denizli merkezli Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, Denizli İl Ablası olarak halef ve selef olan kişilerinde aralarında bulunduğu, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları, kapatılan örgüt derneklerine üye oldukları tespit edilen 12 kadın gözaltına alınmıştı.


Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY hiyerarşisinde "abla" diye bilinen kadın yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamındaki eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 12 zanlı, İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 7'si tutuklanırken, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.