Filiz; Asım'ın Nesli Darbeye Karşı Kıyam Etti

SİYASET 12.08.2016 - 12:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Filiz; Asım'ın Nesli Darbeye Karşı Kıyam Etti

denizli haber / denizli 20 haber / Filiz; Asım'ın Nesli Darbeye Karşı Kıyam Etti

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; "15 Temmuz'un o karanlık gecesin de gecenin sessizliğini korkunç sesleri ve homurtularıyla bozan Tankları ve jetleri durdurmak için meydanlara çıkanlar yeryüzüne inmiş ebabil kuşları gibiydi. Tankları ve Jetleri kullananlar da Ebrehe kadar hain ve acımasızdı" dedi.   Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesinin ardından Türk milletinin tek vücut olduğunu dile getiren Başkan Filiz; " FETÖ'nün bu millete yaptığı, onların deyimiyle tek 'hizmet', bu milletin kendine gelmesine, birlik ve beraberliğine sebep olmasıdır" dedi.   AK Parti İl Başkanı Necip Filiz açıklamasında devamla şunları söyledi: " O gece bu cennet vatan, gözü dönmüş hainlerin saldırısına uğradı. O gece Türkiye’nin geleceğine kasteden düşmanlar ordumuzun içindeki asker kılığına girmiş hainler marifetiyle büyük bir kalkışmaya girişti, lakin milletimiz zulme boyun eğmedi, kıyam etti, darbeye izin vermedi. O gece zillet ve izzet arasında bir seçim yapılacaktı, “ Korkaklıkta zillet, cesarette izzet” vardır diyen En Kutlu Nebi’ye uyuldu ve izzeti seçtik. Askeriyle, polisiyle, siviliyle yüzlerce şehit verildi. Binlerce demokrasi gazisi elini, kolunu, bacağını feda etti. O gece, çocuğunu, eşini, annesini, babasını bile düşünmeden “an vatana sahip çıkma anıdır” diyerek meydanlara koşan bu toprakların bağrından yetişen vatan evladı kahramanlık destanı yazdı. O gece Menderes’in aziz hatırası canlandı gözlerde, “bu defa asla” diyerek gözyaşlarıyla sokaklara döküldü yetmişlik dedeler. Bu topraklara sevdalı millet, o akşam darbeye karşı darbe yaptı! Darbeye karşı darbe yapan başka bir millet daha dünyada var mıdır? İşte onlar bu ülkenin gerçek sahibidir. O gece Bedir gibi mukaddes, Malazgirt gibi muazzam ve Çanakkale gibi muazzezdir.   Zaferden değil seferden sorumlu olduğumuzu unutmadan gayret, samimiyet ve aşkla hakkımızdaki murada doğru yürümeye devam edeceğiz. Kıyam Ettik Artık Oturmayacağız! 2016 Temmuz’unu asla unutmayacağız. Hafızamız; büyüklerimizden dinlediğimiz “darbe” sözcüğünü bizzat yaşamamızla dolu, kalbimiz; hüzünle, acıyla ve öfkeyle, geleceğimiz ise; “bir daha olmasın!” temennisiyle …   Selam olsun Allah için can veren o yiğitlere. Selam olsun vatanı, milleti, bağımsızlığı için toprağa düşen şehitlere. Selam olsun İstiklal Şairimiz Mehmet Akife. Selam olsun Asım’ın nesline."
denizli haber / denizli 20 haber / Filiz; Asım'ın Nesli Darbeye Karşı Kıyam Etti

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; "15 Temmuz'un o karanlık gecesin de gecenin sessizliğini korkunç sesleri ve homurtularıyla bozan Tankları ve jetleri durdurmak için meydanlara çıkanlar yeryüzüne inmiş ebabil kuşları gibiydi. Tankları ve Jetleri kullananlar da Ebrehe kadar hain ve acımasızdı" dedi.

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesinin ardından Türk milletinin tek vücut olduğunu dile getiren Başkan Filiz; " FETÖ'nün bu millete yaptığı, onların deyimiyle tek 'hizmet', bu milletin kendine gelmesine, birlik ve beraberliğine sebep olmasıdır" dedi.

 

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz açıklamasında devamla şunları söyledi:

" O gece bu cennet vatan, gözü dönmüş hainlerin saldırısına uğradı. O gece Türkiye’nin geleceğine kasteden düşmanlar ordumuzun içindeki asker kılığına girmiş hainler marifetiyle büyük bir kalkışmaya girişti, lakin milletimiz zulme boyun eğmedi, kıyam etti, darbeye izin vermedi. O gece zillet ve izzet arasında bir seçim yapılacaktı, “ Korkaklıkta zillet, cesarette izzet” vardır diyen En Kutlu Nebi’ye uyuldu ve izzeti seçtik. Askeriyle, polisiyle, siviliyle yüzlerce şehit verildi. Binlerce demokrasi gazisi elini, kolunu, bacağını feda etti. O gece, çocuğunu, eşini, annesini, babasını bile düşünmeden “an vatana sahip çıkma anıdır” diyerek meydanlara koşan bu toprakların bağrından yetişen vatan evladı kahramanlık destanı yazdı. O gece Menderes’in aziz hatırası canlandı gözlerde, “bu defa asla” diyerek gözyaşlarıyla sokaklara döküldü yetmişlik dedeler. Bu topraklara sevdalı millet, o akşam darbeye karşı darbe yaptı! Darbeye karşı darbe yapan başka bir millet daha dünyada var mıdır? İşte onlar bu ülkenin gerçek sahibidir. O gece Bedir gibi mukaddes, Malazgirt gibi muazzam ve Çanakkale gibi muazzezdir.

 

Zaferden değil seferden sorumlu olduğumuzu unutmadan gayret, samimiyet ve aşkla hakkımızdaki murada doğru yürümeye devam edeceğiz. Kıyam Ettik Artık Oturmayacağız! 2016 Temmuz’unu asla unutmayacağız. Hafızamız; büyüklerimizden dinlediğimiz “darbe” sözcüğünü bizzat yaşamamızla dolu, kalbimiz; hüzünle, acıyla ve öfkeyle, geleceğimiz ise; “bir daha olmasın!” temennisiyle …

 

Selam olsun Allah için can veren o yiğitlere. Selam olsun vatanı, milleti, bağımsızlığı için toprağa düşen şehitlere. Selam olsun İstiklal Şairimiz Mehmet Akife. Selam olsun Asım’ın nesline."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.