Filiz; “ Muhtarlar Mahallelerimizin adeta gözü kulağı”

SİYASET 19.10.2018 - 11:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Filiz; “ Muhtarlar Mahallelerimizin adeta gözü kulağı”

Muhtarlık müessesesinin, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından birisi olduğunu vurgulayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Mahallelerimizin adeta gözü, kulağı olan muhtarlarımız; Vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenmektedirler” dedi.   Zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlere rağmen yıllarca temsil noktasında geri planda bırakılan muhtarlarımızın, AK Parti hükümetlerimizin reformları sayesinde hak ettikleri konuma getirilerek, yerel demokrasinin güçlenmesi adına önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Başkan Filiz; “ 19 Ekim gününün "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmesi, son dönemde yapılan iyileştirmelerin artarak devam etmesi; Devletimiz ve hükümetimizce, en küçük mahalli hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir” şeklinde konuştu.   Muhtarlarımızın; Hem milleti, hem de devleti temsil gibi önemli bir sorumluluğu üstlendiklerini belirten Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz yaptığı yazılı açıklamada devamla şu ifadelere yer verdi:   “ Siyasi hayatı boyunca demokrasinin yerelden başladığına ve büyük devlet olmanın yolunun yerelden geçtiğine inanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her fırsatta muhtarlığın önemine vurgu yapmaktadır. Bizler de bu anlayışla muhtarlarımızla sürekli işbirliği halinde siyaset yapmaya devam edeceğiz.   Ülkemizin en ücra köşesinde yapılması gereken çalışmalar ve halkımızın beklentileri hususunda muhtarlarımızla istişare ediyor, mümkün olduğunca onlarla birlikte, hizmetin halka hızlı bir şekilde ulaştırılması için çalışıyoruz. Hizmetlerimizin gerek planlanması gerekse hayata geçirilmesi aşamalarında, vatandaşa doğru hizmeti götürebilmek için muhtarlarımızın görüş ve önerileri her zaman vazgeçilmez olmuştur ve olacaktır.   Bu duygu ve düşüncelerle demokrasinin seçilmiş neferi olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum. Hep birlikte güzel bir gelecek için çalışmaya, daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler her zaman onların yanında olacağız.”

Muhtarlık müessesesinin, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından birisi olduğunu vurgulayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Mahallelerimizin adeta gözü, kulağı olan muhtarlarımız; Vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenmektedirler” dedi.

 

Zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlere rağmen yıllarca temsil noktasında geri planda bırakılan muhtarlarımızın, AK Parti hükümetlerimizin reformları sayesinde hak ettikleri konuma getirilerek, yerel demokrasinin güçlenmesi adına önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Başkan Filiz; “ 19 Ekim gününün "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmesi, son dönemde yapılan iyileştirmelerin artarak devam etmesi; Devletimiz ve hükümetimizce, en küçük mahalli hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir” şeklinde konuştu.

 

Muhtarlarımızın; Hem milleti, hem de devleti temsil gibi önemli bir sorumluluğu üstlendiklerini belirten Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz yaptığı yazılı açıklamada devamla şu ifadelere yer verdi:

 

“ Siyasi hayatı boyunca demokrasinin yerelden başladığına ve büyük devlet olmanın yolunun yerelden geçtiğine inanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her fırsatta muhtarlığın önemine vurgu yapmaktadır. Bizler de bu anlayışla muhtarlarımızla sürekli işbirliği halinde siyaset yapmaya devam edeceğiz.

 

Ülkemizin en ücra köşesinde yapılması gereken çalışmalar ve halkımızın beklentileri hususunda muhtarlarımızla istişare ediyor, mümkün olduğunca onlarla birlikte, hizmetin halka hızlı bir şekilde ulaştırılması için çalışıyoruz. Hizmetlerimizin gerek planlanması gerekse hayata geçirilmesi aşamalarında, vatandaşa doğru hizmeti götürebilmek için muhtarlarımızın görüş ve önerileri her zaman vazgeçilmez olmuştur ve olacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle demokrasinin seçilmiş neferi olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum. Hep birlikte güzel bir gelecek için çalışmaya, daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler her zaman onların yanında olacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.