Filizlenmiş sarımsakları sakın çöpe atmayın!

YAŞAM 20.04.2017 - 09:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Filizlenmiş sarımsakları sakın çöpe atmayın!

Filizlenen sarımsakları bozuldu zannedip çöpe atıyorsunuz değil mi? Bu haberimizden sonra filizlenmiş sarımsakları asla çöpe atmayacaksınız.

Filizlenmiş sarımsak genel olarak ev hanımlarının hepsinin gördüğü bir şeydir.  Tam sarımsağa ihtiyacınız olduğu anda bir bakarsınız ki sarımsak tekrar yeşillenmiş. Tabii siz bunun zararlı olduğunu düşünerek genellikle çöpe atarsınız.  Ancak bunun çok yanlış olduğunu birazdan vereceğimiz bilgilerle doğrulayacağız.   Sarımsakların filizlenmesinin en önemli nedeni uzun süre kullanılmaması ve beklemesidir. Ancak yapılan son araştırmalarda sarımsağın filizlenmesinin çok faydalı olduğu ortaya çıktı.   Kore’de yapılan bir araştırmada besleyici ve sinir sistemini onarmada büyük etkilere sahip olan sarımsağın, filizlendiğinde bu etkileri iki katına çıkardığı ortaya çıkmış.     Yani filizlenen sarımsak filizlenmeyen sarımsağa oranla daha fazla antioksidan barındırıyor. Bu nedenle filizlenen sarımsağınızı bir daha asla çöpe atmayın ve yemeğinize eklemekten çekinmeyin.  
Filizlenen sarımsakları bozuldu zannedip çöpe atıyorsunuz değil mi? Bu haberimizden sonra filizlenmiş sarımsakları asla çöpe atmayacaksınız.

Filizlenmiş sarımsak genel olarak ev hanımlarının hepsinin gördüğü bir şeydir.  Tam sarımsağa ihtiyacınız olduğu anda bir bakarsınız ki sarımsak tekrar yeşillenmiş.

Tabii siz bunun zararlı olduğunu düşünerek genellikle çöpe atarsınız.  Ancak bunun çok yanlış olduğunu birazdan vereceğimiz bilgilerle doğrulayacağız.

 

Sarımsakların filizlenmesinin en önemli nedeni uzun süre kullanılmaması ve beklemesidir. Ancak yapılan son araştırmalarda sarımsağın filizlenmesinin çok faydalı olduğu ortaya çıktı.

 

Kore’de yapılan bir araştırmada besleyici ve sinir sistemini onarmada büyük etkilere sahip olan sarımsağın, filizlendiğinde bu etkileri iki katına çıkardığı ortaya çıkmış.  

 

Yani filizlenen sarımsak filizlenmeyen sarımsağa oranla daha fazla antioksidan barındırıyor.

Bu nedenle filizlenen sarımsağınızı bir daha asla çöpe atmayın ve yemeğinize eklemekten çekinmeyin.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.