Firari Savcı darbeden iki gün önce hakimi tehtit etmiş

GÜNDEM 09.11.2016 - 12:22, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Firari Savcı darbeden iki gün önce hakimi tehtit etmiş

denizli haber / denizli 20 haber / Firari Savcı darbeden iki gün önce hakimi tehtit etmiş

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan savcının, 15 Temmuz'dan 2 gün önce İstanbul'da görevli bir hakimi telefonla arayarak, "Seninle hesaplaşma vaktine az kaldı, cezaevindeki yerini bile ayırdık." diyerek tehdit ettiği ortaya çıktı. Denizli'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, İstanbul'da görevli bir hakim tanık olarak dinlendi. Hakim, darbe girişiminin ardından Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) meslekten ihraç edilen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Denizli Cumhuriyet Savcısı Selahattin Piştav'ın 13 Temmuz'da kendisini telefonla aradığını ve "Seninle hesaplaşma vaktine az kaldı, cezaevindeki yerini bile ayırdık." sözlerini sarf ettiğini belirtti. Hakimin beyanları, soruşturma dosyasına eklendi. Selahattin Piştav'ın darbe girişiminden önce Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak 6-16 Temmuz'da yıllık iznini yurt dışında geçirmek için talepte bulunduğu, talebi değerlendiren HSYK'nın Piştav'a izin verdiği öğrenildi. Ailesini Türkiye'de bırakarak 6 Temmuz'da tek başına yurt dışına çıktığı ve halen yurt dışında olduğu tespit edilen Piştav'ın, 17-25 Aralık 2013 sürecinde Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yaptığı, bu süreçle ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
denizli haber / denizli 20 haber / Firari Savcı darbeden iki gün önce hakimi tehtit etmiş

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan savcının, 15 Temmuz'dan 2 gün önce İstanbul'da görevli bir hakimi telefonla arayarak, "Seninle hesaplaşma vaktine az kaldı, cezaevindeki yerini bile ayırdık." diyerek tehdit ettiği ortaya çıktı.



Denizli'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, İstanbul'da görevli bir hakim tanık olarak dinlendi.

Hakim, darbe girişiminin ardından Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) meslekten ihraç edilen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Denizli Cumhuriyet Savcısı Selahattin Piştav'ın 13 Temmuz'da kendisini telefonla aradığını ve "Seninle hesaplaşma vaktine az kaldı, cezaevindeki yerini bile ayırdık." sözlerini sarf ettiğini belirtti. Hakimin beyanları, soruşturma dosyasına eklendi.

Selahattin Piştav'ın darbe girişiminden önce Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak 6-16 Temmuz'da yıllık iznini yurt dışında geçirmek için talepte bulunduğu, talebi değerlendiren HSYK'nın Piştav'a izin verdiği öğrenildi.

Ailesini Türkiye'de bırakarak 6 Temmuz'da tek başına yurt dışına çıktığı ve halen yurt dışında olduğu tespit edilen Piştav'ın, 17-25 Aralık 2013 sürecinde Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yaptığı, bu süreçle ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.