Fırat Kalkanı Operasyonu bitti

GÜNDEM 30.03.2017 - 12:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Fırat Kalkanı Operasyonu bitti

Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı'nın sona erdiğini duyurdu. Yıldırım, terör örgütlerine yönelik operasyonun bundan sonra başka isimle anılacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, El Bab'ın alınması ve bölgeye ÖSO'nun yerleşmesiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nın sona erdiğini söyledi. Yıldırım, bundan sonra olası bir harekatın başka bir isimle adlandırılacağını kaydetti. Binali Yıldırım, NTV ve Star TV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Yıldırım, Suriye'de 2015 kilometre karelik alanda güvenliğin tesis edildiğini söyledi. Yıldırım şöyle konuştu:   "Fırat Kalkanı Harekatı, 2015 kilometre karelik bir alanın emniyete alınması için yapılmıştır. El Bab'ın alınmasıyla bu sağlanmıştır. Orada Özgür Suriye Ordusu yerleşti.   Suriyeliler tekrardan bölgeye gitti. Hayat normale döndü her şey kontrol altına alınmıştır. Bundan sonra gerek DEAŞ gerek başka bir şekilde bizim güvenliğimizi tehdit edecek bir şey olursa bu yeni bir harekattır. Fırat Kalkan'ı bitmiştir."
Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı'nın sona erdiğini duyurdu. Yıldırım, terör örgütlerine yönelik operasyonun bundan sonra başka isimle anılacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, El Bab'ın alınması ve bölgeye ÖSO'nun yerleşmesiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nın sona erdiğini söyledi. Yıldırım, bundan sonra olası bir harekatın başka bir isimle adlandırılacağını kaydetti.

Binali Yıldırım, NTV ve Star TV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Yıldırım, Suriye'de 2015 kilometre karelik alanda güvenliğin tesis edildiğini söyledi. Yıldırım şöyle konuştu:

 

"Fırat Kalkanı Harekatı, 2015 kilometre karelik bir alanın emniyete alınması için yapılmıştır. El Bab'ın alınmasıyla bu sağlanmıştır. Orada Özgür Suriye Ordusu yerleşti.

 

Suriyeliler tekrardan bölgeye gitti. Hayat normale döndü her şey kontrol altına alınmıştır. Bundan sonra gerek DEAŞ gerek başka bir şekilde bizim güvenliğimizi tehdit edecek bir şey olursa bu yeni bir harekattır. Fırat Kalkan'ı bitmiştir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.