Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünün Şiir Dinletisi Dijital Ortamda Gerçekleştirildi

EĞİTİM 08.05.2020 - 13:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünün Şiir Dinletisi Dijital Ortamda Gerçekleştirildi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü, yer yıl bahar döneminde gerçekleştirdiği “Fransız Dili ve Edebiyatı (FDE) şiir Dinletisi” etkinliğini, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dijital ortama taşıdı.   Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “FDE Şiir Dinletisi” etkinliği, bu yıl, Covid-19 salgını sebebiyle tüm etkinliklerin ertelenmesi sonucu öğrencilerin kendi evlerinden çektikleri görüntülerin bir videoda birleştirilmesi ile dijital ortamda gerçekleştirildi.   Etkinlik kapsamında Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, Fransızca şiirleri, evlerinde seslendirirken kendi imkânlarıyla çektikleri görüntüleri videoda bir araya getirdi. Şiir dinletisine İzmir, İstanbul, Tekirdağ, Ankara, Nevşehir, Muğla/Milas ve Denizli'den katılan öğrenciler bu sayede tüm bölüm arkadaşlarına uzaktan şiirleriyle seslendiler.     Dinletiye mezun öğrencileri de katkı sağlarken, şiirlerin yanında öğrenciler Fransızca şarkıları da seslendirdi.   Etkinlik ile ilgili olarak PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurten Sarıca “Öğrencilerimiz, salgın öncesinden itibaren şiir dinletisi etkinliğimiz için çok çalışıp emek harcadılar. Bölüm olarak,onları bu sıkıntılı süreçte motive etmek adınabu yıl dinletimizi uzaktan yapmayı kararlaştırdık.Katkı veren tüm öğrencilerimiz; Ahmet Veziroğlu, Sevda-Melis Kanar, Hilal Şımarık, Eray Özdemir, Büşra Aycan, İpek Zor, Devrim Tunç, Elif Kahraman, Rumeysa Çelebi, Gamzenur Şanlı, Mahir Emre Aşıcı'ya ve teknik destek sağlayan Bilgisayar Mühendisi Yunus Sarıca'ya teşekkür ederim.Özellikle, Yüksek Lisans öğrencimiz Sefa Kanar’ın kızları, Sevda ve Melis Kanar’ın Fransa’dan okuduğu Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin Fransızcası,dinletimize ayrı bir renk kattı” şeklinde konuştu.      

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü, yer yıl bahar döneminde gerçekleştirdiği “Fransız Dili ve Edebiyatı (FDE) şiir Dinletisi” etkinliğini, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dijital ortama taşıdı.

 

Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “FDE Şiir Dinletisi” etkinliği, bu yıl, Covid-19 salgını sebebiyle tüm etkinliklerin ertelenmesi sonucu öğrencilerin kendi evlerinden çektikleri görüntülerin bir videoda birleştirilmesi ile dijital ortamda gerçekleştirildi.

 

Etkinlik kapsamında Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, Fransızca şiirleri, evlerinde seslendirirken kendi imkânlarıyla çektikleri görüntüleri videoda bir araya getirdi. Şiir dinletisine İzmir, İstanbul, Tekirdağ, Ankara, Nevşehir, Muğla/Milas ve Denizli'den katılan öğrenciler bu sayede tüm bölüm arkadaşlarına uzaktan şiirleriyle seslendiler.

 

 

Dinletiye mezun öğrencileri de katkı sağlarken, şiirlerin yanında öğrenciler Fransızca şarkıları da seslendirdi.

 

Etkinlik ile ilgili olarak PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurten Sarıca “Öğrencilerimiz, salgın öncesinden itibaren şiir dinletisi etkinliğimiz için çok çalışıp emek harcadılar. Bölüm olarak,onları bu sıkıntılı süreçte motive etmek adınabu yıl dinletimizi uzaktan yapmayı kararlaştırdık.Katkı veren tüm öğrencilerimiz; Ahmet Veziroğlu, Sevda-Melis Kanar, Hilal Şımarık, Eray Özdemir, Büşra Aycan, İpek Zor, Devrim Tunç, Elif Kahraman, Rumeysa Çelebi, Gamzenur Şanlı, Mahir Emre Aşıcı'ya ve teknik destek sağlayan Bilgisayar Mühendisi Yunus Sarıca'ya teşekkür ederim.Özellikle, Yüksek Lisans öğrencimiz Sefa Kanar’ın kızları, Sevda ve Melis Kanar’ın Fransa’dan okuduğu Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin Fransızcası,dinletimize ayrı bir renk kattı” şeklinde konuştu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.