Gazeteciler Ardahan’da Toplandı

GÜNDEM 30.07.2018 - 12:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Gazeteciler Ardahan’da Toplandı

Türkiye’nin en üst çatı basın meslek kuruşu olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 16. Başkanlar Kurulu Toplantısı, 26-29 Temmuz tarihleri arasında Ardahan’da gerçekleştirildi.   Serhat Ardahan Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğindeki toplantıda, basının sorunları ve çözüm önerilerinden, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Cumhurbaşkanlığı bünyesinde görev yapmasına ve Basın İlan Kurumu’nun çalışmalarına kadar bir dizi sektörel konu ele alındı.   Türkiye genelindeki 8 gazeteciler federasyonu genel başkanı ve yöneticileri, 76 gazeteciler cemiyeti başkanı ve temsilcisi ile 158 basın mensubunun katıldığı toplantıdan sonra açıklanan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 16. Başkanlar Kurulu’nda şu kararlar alındı:   “24 Haziran seçimleri ve devamında yaşanan süreçte, medya sektöründe ve ilgili kamu kurumlarında dönüşüm yaşanmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte daha önce Başbakanlık bünyesinde görev yapan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmıştır.   Medya sektörünün kamu yapılanmasında yaşanan bu değişim sürecinin yakından takibi ve sürecin meslektaşlarımız, meslek örgütlerimiz ve medya kuruluşları açısından sağlıklı bir zeminde yürüyebilmesi için her türlü katkı ve girişimin gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Medya sektöründe bir dizi mesleki sorun çözüm beklemektedir. Bu sorunların ana nedeni, gazetecilik/habercilik sektörünün, kendine özgü bir yasasının olmamasıdır.   Sektörümüz, gazeteciliği ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen ‘Gazetecilik Meslek Yasası’na ihtiyaç duymaktadır. Yasa, teknolojik gelişmeler de göz önüne alınıp günümüz koşullarına uygun olarak çıkarılmalıdır.   Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nu oluşturan 20 bini aşkın gazetecinin temsilcisi olarak öncelikle ‘Gazetecilik Meslek Yasası’nın çıkarılmasını ve sektörümüzde mesleki düzenlemeye gidilmesini istiyoruz. Bu yasa, siyasetçiler, bürokratlar, hukukçular ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile diğer basın meslek kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla çalışma grupları oluşturularak ülkemize kazandırılabilir.   Gazetecilik Meslek Yasası, basın özgürlüğünden internet haberciliğine, medya emekçilerinin haklarının korunmasından Basın İlan Kurumu ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarına kadar bir dizi çağdaş yeniliği beraberinde getirecek, sorunlarımızı çok boyutlu bir yaklaşım ve değişimle çözümleyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Türkiye’nin en üst çatı basın meslek kuruşu olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 16. Başkanlar Kurulu Toplantısı, 26-29 Temmuz tarihleri arasında Ardahan’da gerçekleştirildi.

 

Serhat Ardahan Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğindeki toplantıda, basının sorunları ve çözüm önerilerinden, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Cumhurbaşkanlığı bünyesinde görev yapmasına ve Basın İlan Kurumu’nun çalışmalarına kadar bir dizi sektörel konu ele alındı.

 

Türkiye genelindeki 8 gazeteciler federasyonu genel başkanı ve yöneticileri, 76 gazeteciler cemiyeti başkanı ve temsilcisi ile 158 basın mensubunun katıldığı toplantıdan sonra açıklanan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 16. Başkanlar Kurulu’nda şu kararlar alındı:

 

“24 Haziran seçimleri ve devamında yaşanan süreçte, medya sektöründe ve ilgili kamu kurumlarında dönüşüm yaşanmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte daha önce Başbakanlık bünyesinde görev yapan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmıştır.

 

Medya sektörünün kamu yapılanmasında yaşanan bu değişim sürecinin yakından takibi ve sürecin meslektaşlarımız, meslek örgütlerimiz ve medya kuruluşları açısından sağlıklı bir zeminde yürüyebilmesi için her türlü katkı ve girişimin gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Medya sektöründe bir dizi mesleki sorun çözüm beklemektedir. Bu sorunların ana nedeni, gazetecilik/habercilik sektörünün, kendine özgü bir yasasının olmamasıdır.

 

Sektörümüz, gazeteciliği ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen ‘Gazetecilik Meslek Yasası’na ihtiyaç duymaktadır. Yasa, teknolojik gelişmeler de göz önüne alınıp günümüz koşullarına uygun olarak çıkarılmalıdır.

 

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nu oluşturan 20 bini aşkın gazetecinin temsilcisi olarak öncelikle ‘Gazetecilik Meslek Yasası’nın çıkarılmasını ve sektörümüzde mesleki düzenlemeye gidilmesini istiyoruz. Bu yasa, siyasetçiler, bürokratlar, hukukçular ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile diğer basın meslek kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla çalışma grupları oluşturularak ülkemize kazandırılabilir.

 

Gazetecilik Meslek Yasası, basın özgürlüğünden internet haberciliğine, medya emekçilerinin haklarının korunmasından Basın İlan Kurumu ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarına kadar bir dizi çağdaş yeniliği beraberinde getirecek, sorunlarımızı çok boyutlu bir yaklaşım ve değişimle çözümleyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.