GEKA Denizli'de proje teklif çağrısı yaptı!

DENİZLİ 04.01.2018 - 14:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

GEKA Denizli'de proje teklif çağrısı yaptı!

Denizli’de Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2018 yılı proje teklif çağrısına ilişkin mali destek programları hakkında, Denizli Polis Evi’nde düzenlenen basın toplantısı ile duyurdu.   Basın toplantısına; Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.   2018 yılı proje teklif çağrısı kapsamında yapılan sunumun ardından açıklama yapan Denizli Valisi Hasan Karahan, GEKA Bölgesi’nde yer alan Denizli Aydın ve Muğla İllerini kapsayan proje destek kapsamında Denizli’ye 10 Milyon liralık bir bütçe aktarılacağını söyledi. Karahan; “Bunun için ilgili kurum, kuruluş ve yerel yönetimlerimizin bu anlamda çalışmalarını ve bu desteğin Denizlimize kazandırılması gerekir. Yeterli proje üretilmediği taktirde ayrılan bütçenin kalanını kullanamayacağımızdan bu hakkımızı kaybederiz” dedi.   Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, “ 2018 yılı proje teklif çağrısı kapsamında küçük ölçekli altyapı projelerine yönelik kültür turizminin geliştirilmesi ile kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik kooperatif ve birliklerin güçlendirilmesi mali destek programlarını 28 Aralık 2017 itibariyle ilan etmiştir. Program kapsamında toplam 30 milyon TL kaynak kullandırılması planlanmaktadır” dedi.   GEKA’nın geçtiğimiz yıllar içersinde 244 projeye 170 milyon destek sağlandığını belirten Akdoğan, Kültür Turizminin Geliştirilmesi için 20 milyon ve Kooperatif Birliklerinin Güçlendirilmesine ise 10 milyon lira destek aktarılacağını belirtti.   “Yüzde 25 oranında hibe desteği” Kültür Turizminin Geliştirilmesi için yüzde 37’lik kısmının Kültür ve Turizm alanında kullanılarak, geceleme sürelerinin uzatılması ve turist artışını sağlayacak projelere verileceğini dile getiren Özgür Akdoğan, toplam 20 milyon liralık destek sağlanacaktır. Proje tekliflerinin azami 2 milyon, asgari 100 bin lira olacağını bu kapsamda destek oranının yüzde 25’i hibe olarak aktarılacağını söyledi.   “Yüzde 25 ile yüzde 90 hibe desteği” Kooperatif ve Birlikleri Güçlendirilmesi kapsamında proje desteğinin 10 milyon lira olduğunu belirten Akdoğan, “bu proje desteğinde azami 500 bin, asgari 50 bin destekle, yüzde 25 ve yüzde 90 oranından hibe olarak aktarılacaktır” dedi. Son başvuru tarihinin 26 Mart’ta son bulacağı belirtildi.   Programın Amacı: Güney Ege Bölgesinde kültür turizminin geliştirilerek, bölgeyi ziyaret eden turist sayısının ve geceleme sayısının artırılmasıdır.   Programın Öncelikleri: Öncelik 1: Kültür turizmi öğelerinin açığa çıkarılması, korunması ve sergilenmesi Öncelik 2: Çevre düzenlemeleri ve tanıtım araçları ile kültür turizmi öğelerinin çekiciliğinin artırılması   Uygun Başvuru Sahipleri: Kamu Kurum ve Kuruluşları, Yerel Yönetimler, Üniversite Rektörlükleri, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları (Odalar, borsalar vb.)  

Denizli’de Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2018 yılı proje teklif çağrısına ilişkin mali destek programları hakkında, Denizli Polis Evi’nde düzenlenen basın toplantısı ile duyurdu.

 

Basın toplantısına; Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

 


2018 yılı proje teklif çağrısı kapsamında yapılan sunumun ardından açıklama yapan Denizli Valisi Hasan Karahan, GEKA Bölgesi’nde yer alan Denizli Aydın ve Muğla İllerini kapsayan proje destek kapsamında Denizli’ye 10 Milyon liralık bir bütçe aktarılacağını söyledi. Karahan; “Bunun için ilgili kurum, kuruluş ve yerel yönetimlerimizin bu anlamda çalışmalarını ve bu desteğin Denizlimize kazandırılması gerekir. Yeterli proje üretilmediği taktirde ayrılan bütçenin kalanını kullanamayacağımızdan bu hakkımızı kaybederiz” dedi.

 

Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, “ 2018 yılı proje teklif çağrısı kapsamında küçük ölçekli altyapı projelerine yönelik kültür turizminin geliştirilmesi ile kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik kooperatif ve birliklerin güçlendirilmesi mali destek programlarını 28 Aralık 2017 itibariyle ilan etmiştir. Program kapsamında toplam 30 milyon TL kaynak kullandırılması planlanmaktadır” dedi.

 

GEKA’nın geçtiğimiz yıllar içersinde 244 projeye 170 milyon destek sağlandığını belirten Akdoğan, Kültür Turizminin Geliştirilmesi için 20 milyon ve Kooperatif Birliklerinin Güçlendirilmesine ise 10 milyon lira destek aktarılacağını belirtti.

 

“Yüzde 25 oranında hibe desteği”

Kültür Turizminin Geliştirilmesi için yüzde 37’lik kısmının Kültür ve Turizm alanında kullanılarak, geceleme sürelerinin uzatılması ve turist artışını sağlayacak projelere verileceğini dile getiren Özgür Akdoğan, toplam 20 milyon liralık destek sağlanacaktır. Proje tekliflerinin azami 2 milyon, asgari 100 bin lira olacağını bu kapsamda destek oranının yüzde 25’i hibe olarak aktarılacağını söyledi.

 

“Yüzde 25 ile yüzde 90 hibe desteği”

Kooperatif ve Birlikleri Güçlendirilmesi kapsamında proje desteğinin 10 milyon lira olduğunu belirten Akdoğan, “bu proje desteğinde azami 500 bin, asgari 50 bin destekle, yüzde 25 ve yüzde 90 oranından hibe olarak aktarılacaktır” dedi.

Son başvuru tarihinin 26 Mart’ta son bulacağı belirtildi.

 

Programın Amacı: Güney Ege Bölgesinde kültür turizminin geliştirilerek, bölgeyi ziyaret eden turist sayısının ve geceleme sayısının artırılmasıdır.

 

Programın Öncelikleri:

Öncelik 1: Kültür turizmi öğelerinin açığa çıkarılması, korunması ve sergilenmesi

Öncelik 2: Çevre düzenlemeleri ve tanıtım araçları ile kültür turizmi öğelerinin çekiciliğinin artırılması

 

Uygun Başvuru Sahipleri:

Kamu Kurum ve Kuruluşları,

Yerel Yönetimler,

Üniversite Rektörlükleri,

Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları (Odalar, borsalar vb.)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.