“Geleceğin Dili Robotik Kodlama” AB Projemiz Onaylandı

27.09.2019 - 16:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

“Geleceğin Dili Robotik Kodlama” AB Projemiz Onaylandı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanarak Türkiye Ulusal Ajansına Koordinatörlük sıfatıyla sunulan Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar KA201 İyi Uygulamaların Değişimi  "Geleceğin Dili Robotik Kodlama" adlı proje kabul edildi.   Türkiye genelinde 284 proje arasından ilk 10'a girerek kabul edilen ve 145.840 € hibeye hak kazan proje ile öğrencilerimiz avrupadaki akranları ile robotik kodlama alanında çalışma fırsatı yakalayacak.   İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı açıklamada “Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazırladığımız 2019 yılında Türkiye Ulusal Ajansına Koordinatörlük sıfatıyla sunmuş olduğumuz Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar KA201 İyi Uygulamaların Değişimi  "Geleceğin Dili Robotik Kodlama" adlı projemiz Türkiye genelinde kabul edilerek 145.840 € hibe ile 284 proje arasından ilk 10'a girdi.   Erasmus+  projesinde;  Pamukkale Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile   -Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezimizin yabancı ortakları İtalya’dan Istituto Tecnico settore Tecnologica-Liceo Scientfico “E. Mettei”, Protekizden Escola Secundaria com 3° Ciclo D.Dinis, Hırvatistandan Srednja skıla Valpovo, Romanyadan Colegıul Tehnic Gheorghe Cartianu ve Finlandiyadan The Federation of Wwedish Ostrobothnia for Education and Culture/YA-Vocational College of Ostrobothnia oldu.   Proje süresinde 5 hareketlilik gerçekleştirilecek olup, projenin ilk hareketliliği ortaklarımızın ilimize gelerek yapacakları çalışma ile başlayacak. Projenin finali de ilimize yapılacak son etkinlikle yapılacak.   Teknoloji çağının getirdiği en büyük gereksinin olan robotik kodlama alanında yaptığımız projemizle ilimizde robotik kodlama eğitimlerini bir üst klasmana taşımaya hedefliyoruz. Yazılım ve robotik kodlamaya yetenekli öğrencilerimizin bu tarz projelerle ufkunu genişleterek ülkemizi bu alanda daha da ileriye taşımak istiyoruz” dedi.    

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanarak Türkiye Ulusal Ajansına Koordinatörlük sıfatıyla sunulan Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar KA201 İyi Uygulamaların Değişimi  "Geleceğin Dili Robotik Kodlama" adlı proje kabul edildi.

 

Türkiye genelinde 284 proje arasından ilk 10'a girerek kabul edilen ve 145.840 € hibeye hak kazan proje ile öğrencilerimiz avrupadaki akranları ile robotik kodlama alanında çalışma fırsatı yakalayacak.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı açıklamada “Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazırladığımız 2019 yılında Türkiye Ulusal Ajansına Koordinatörlük sıfatıyla sunmuş olduğumuz Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar KA201 İyi Uygulamaların Değişimi  "Geleceğin Dili Robotik Kodlama" adlı projemiz Türkiye genelinde kabul edilerek 145.840 € hibe ile 284 proje arasından ilk 10'a girdi.

 

Erasmus+  projesinde;  Pamukkale Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile   -Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezimizin yabancı ortakları İtalya’dan Istituto Tecnico settore Tecnologica-Liceo Scientfico “E. Mettei”, Protekizden Escola Secundaria com 3° Ciclo D.Dinis, Hırvatistandan Srednja skıla Valpovo, Romanyadan Colegıul Tehnic Gheorghe Cartianu ve Finlandiyadan The Federation of Wwedish Ostrobothnia for Education and Culture/YA-Vocational College of Ostrobothnia oldu.

 

Proje süresinde 5 hareketlilik gerçekleştirilecek olup, projenin ilk hareketliliği ortaklarımızın ilimize gelerek yapacakları çalışma ile başlayacak. Projenin finali de ilimize yapılacak son etkinlikle yapılacak.

 

Teknoloji çağının getirdiği en büyük gereksinin olan robotik kodlama alanında yaptığımız projemizle ilimizde robotik kodlama eğitimlerini bir üst klasmana taşımaya hedefliyoruz. Yazılım ve robotik kodlamaya yetenekli öğrencilerimizin bu tarz projelerle ufkunu genişleterek ülkemizi bu alanda daha da ileriye taşımak istiyoruz” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.