Geleceğin Mühendisleri Hünerlerini Sergiledi

EĞİTİM 28.11.2019 - 13:43, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Geleceğin Mühendisleri Hünerlerini Sergiledi

Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı” sergisi gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından yapılan teknoloji aletleri, sergiye katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.     Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen Bilim Fuarına Çameli Belediye Başkan Yardımcısı Selma Tutgun, Çameli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun ve İlçe Protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Okul Müdürü Kürşat Yellice fuar açılışında konuşma yaptı. Sergi ile ilgili bilgiler veren Yellice, "4006 bilim fuarında temel amaç öğrencilerin bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymalarını sağlamaktır. Fuar ortamında projelerini sunan öğrenciler, üretebilme ve üretebildiğini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır. Bu çerçevede okulumuzda gerçekleşen bu faaliyetin bilime ve teknoloji konusunda farkındalık oluşturması, bilim kültürünün tabana yayılması ve geliştirilmesine katkıda bulunmuş olmasını temenni ediyoruz. Proje Yürütücüsü Suna Akyol'a, emek veren öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum" dedi.     SOSYAL VE BİLİMSEL 25 PROJE   Proje Koordinatörü Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Suna Akyol Bilim Fuarında Öğrenciler hazırladıkları bilim projelerini beğeniye sundu. 60 öğrencinin farklı alanlarda hazırladıkları 25 projesi 15 Danışman Öğretmeni ile fuarda sergilendi. Eğitimde gençler üzerinde oluşan yarışma baskısının ortadan kaldırılarak, bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, gerçek hayattaki soru ve sorunlara genç aklıyla çözümler sunulması amaçlanıyor. Fuar alanını gezen misafirler, öğrencilerin stantlarda sundukları ve değindikleri bilimsel konular karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.    

Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı” sergisi gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından yapılan teknoloji aletleri, sergiye katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.

 

 

Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen Bilim Fuarına Çameli Belediye Başkan Yardımcısı Selma Tutgun, Çameli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun ve İlçe Protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Okul Müdürü Kürşat Yellice fuar açılışında konuşma yaptı. Sergi ile ilgili bilgiler veren Yellice, "4006 bilim fuarında temel amaç öğrencilerin bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymalarını sağlamaktır. Fuar ortamında projelerini sunan öğrenciler, üretebilme ve üretebildiğini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır. Bu çerçevede okulumuzda gerçekleşen bu faaliyetin bilime ve teknoloji konusunda farkındalık oluşturması, bilim kültürünün tabana yayılması ve geliştirilmesine katkıda bulunmuş olmasını temenni ediyoruz. Proje Yürütücüsü Suna Akyol'a, emek veren öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

SOSYAL VE BİLİMSEL 25 PROJE

 

Proje Koordinatörü Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Suna Akyol Bilim Fuarında Öğrenciler hazırladıkları bilim projelerini beğeniye sundu. 60 öğrencinin farklı alanlarda hazırladıkları 25 projesi 15 Danışman Öğretmeni ile fuarda sergilendi. Eğitimde gençler üzerinde oluşan yarışma baskısının ortadan kaldırılarak, bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, gerçek hayattaki soru ve sorunlara genç aklıyla çözümler sunulması amaçlanıyor. Fuar alanını gezen misafirler, öğrencilerin stantlarda sundukları ve değindikleri bilimsel konular karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.