Genç avukatlar yeminlerini etti

DENİZLİ 17.03.2018 - 10:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Genç avukatlar yeminlerini etti

Stajlarını tamamlayarak mesleğe resmi olarak adım atan 5 avukatın yemin töreni, Denizli Barosu Konferans salonunda gerçekleştirildi.   Yemin töreninde mesleğe ilk adımını atan 5 avukattan biri olan Av. Hatice Kamaz’ın babası Mısırlı Nargile işletme sahibi Ramazan Kamaz, kızının yemin töreninde duygu dolu anlar yaşadı.     Yemin töreninde konuşan Denizli Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan, bu günün özel bir gün olduğunu belirterek, avukatlık mesleğine adım atan genç meslektaşlarının sıkıntılı günler içerisinde olduğu bir OHAL döneminde mesleklerine başlayacaklar dedi.  Müjdat İlhan; “Haksızlığa uğrayan insanların, haklarını aramak için başvurdukları insanlar avukatlardır. Bu yüzden yapacağınız yeminden bir an olsun ayrılmamanızı istiyorum. Ülke olarak zorlu süreçlerden geçiyoruz. Böyle bir dönemden geçerken cübbe giyeceksiniz. Sizler de yurttaşların savunma hakkını kullanmak üzere göreve geleceksiniz. Bizlerle beraber bu onurlu cübbeyi giymeye başlayacaksınız. Hepinize sağlık ve başarı diliyorum” dedi.   Denizli Baro Başkanı İlhan’ın konuşmasının ardından, yeni avukatlar Hatice Kamaz, Betül Balık, Kamile Turan, Osman Dancı ve Gülşah Zeybek yeminlerini ederek, Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Ruhsatnamesi belgesini aldı. Belgeleri aldıktan sonra yeni avukatlara staj gördükleri tecrübeli avukatlar tarafından rozetleri takıldı.     Yakındoğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi-2016 mezunu Hatice Kamaz, yaşadığı yemin törenin ardından büyük mutluluk yaşadı. Ailesinin ve akrabalarının yoğun ilgi gösterdiği yemin töreninde, baba Ramazan Kamaz duygu dolu anlar yaşadı. Kızının yemin ettiği esnada gözleri dolan baba Kamaz’ı yakınları yalnız bırakmadı. İki çocuğundan en büyük kızı olan Hatice Kamaz’ın avukatlık mesleğine ilk adımını attığı yemin töreninde, büyük gurur duyan baba Ramazan Kamaz,” Bu benim için çok önemli bir an ve ilk gözağrım olan kızımın kutsal bir mesleği seçtiği ve başarılarla dolu eğitim döneminden sonra mesleğine başlayacak olmasından dolayı çok mutluyum” dedi.   Çiçeği burnunda Av. Hatice Kamaz ise; “Yaşamım boyunca başarılarımın arkasında olan hiçbir eksikliği yaşatmayan ve bana her zaman destek olan babama teşekkür ediyorum. Babamın, biz evlatlarına hakkı çok büyüktür. Bizlerden hiç desteğini eksik etmedi. Bizlere güvendi. Şuan ki başarımı babama borçluyum. Onu çok seviyorum” dedi.

Stajlarını tamamlayarak mesleğe resmi olarak adım atan 5 avukatın yemin töreni, Denizli Barosu Konferans salonunda gerçekleştirildi.

 

Yemin töreninde mesleğe ilk adımını atan 5 avukattan biri olan Av. Hatice Kamaz’ın babası Mısırlı Nargile işletme sahibi Ramazan Kamaz, kızının yemin töreninde duygu dolu anlar yaşadı.

 

 

Yemin töreninde konuşan Denizli Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan, bu günün özel bir gün olduğunu belirterek, avukatlık mesleğine adım atan genç meslektaşlarının sıkıntılı günler içerisinde olduğu bir OHAL döneminde mesleklerine başlayacaklar dedi.  Müjdat İlhan; “Haksızlığa uğrayan insanların, haklarını aramak için başvurdukları insanlar avukatlardır. Bu yüzden yapacağınız yeminden bir an olsun ayrılmamanızı istiyorum. Ülke olarak zorlu süreçlerden geçiyoruz. Böyle bir dönemden geçerken cübbe giyeceksiniz. Sizler de yurttaşların savunma hakkını kullanmak üzere göreve geleceksiniz. Bizlerle beraber bu onurlu cübbeyi giymeye başlayacaksınız. Hepinize sağlık ve başarı diliyorum” dedi.

 


Denizli Baro Başkanı İlhan’ın konuşmasının ardından, yeni avukatlar Hatice Kamaz, Betül Balık, Kamile Turan, Osman Dancı ve Gülşah Zeybek yeminlerini ederek, Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Ruhsatnamesi belgesini aldı. Belgeleri aldıktan sonra yeni avukatlara staj gördükleri tecrübeli avukatlar tarafından rozetleri takıldı.

 

 

Yakındoğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi-2016 mezunu Hatice Kamaz, yaşadığı yemin törenin ardından büyük mutluluk yaşadı. Ailesinin ve akrabalarının yoğun ilgi gösterdiği yemin töreninde, baba Ramazan Kamaz duygu dolu anlar yaşadı. Kızının yemin ettiği esnada gözleri dolan baba Kamaz’ı yakınları yalnız bırakmadı. İki çocuğundan en büyük kızı olan Hatice Kamaz’ın avukatlık mesleğine ilk adımını attığı yemin töreninde, büyük gurur duyan baba Ramazan Kamaz,” Bu benim için çok önemli bir an ve ilk gözağrım olan kızımın kutsal bir mesleği seçtiği ve başarılarla dolu eğitim döneminden sonra mesleğine başlayacak olmasından dolayı çok mutluyum” dedi.

 

Çiçeği burnunda Av. Hatice Kamaz ise; “Yaşamım boyunca başarılarımın arkasında olan hiçbir eksikliği yaşatmayan ve bana her zaman destek olan babama teşekkür ediyorum. Babamın, biz evlatlarına hakkı çok büyüktür. Bizlerden hiç desteğini eksik etmedi. Bizlere güvendi. Şuan ki başarımı babama borçluyum. Onu çok seviyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.