Genç Öğretmenin organları 4 kişiye hayat verecek

SAĞLIK 29.08.2016 - 17:58, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Genç Öğretmenin organları 4 kişiye hayat verecek

denizli haber / denizli 20 haber / Genç Öğretmenin organları 4 kişiye hayat verecek

Geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 33 yaşındaki İngilizce Öğretmeni Sezer Başdemir’in organları ailesi tarafından bağışlandı.   Beyin kanaması sonucu Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 33 yaşındaki İngilizce Öğretmeni Sezer Başdemir, Dahili Yoğun Bakım Servisi’ndeki 5 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen Başdemir’in organları ailesi tarafından bağışlandı. Sezer Başdemir’in 1 böbreği Kütahya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne, diğer böbreği İzmir Kent Hastanesi’ne, kalbi Antalya Akdeniz Üniversitesi’ne ve karaciğeri de Antalya Medikal Park Hastanesi’nde organ bekleyen hastalara gönderildi.     Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk duyarlı davranışlarından dolayı Başdemir’in ailesine teşekkür ederek oğullarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan aileye baş sağlığı diledi. Öztürk, Başdemir ailesinin bu davranışının tüm topluma örnek olması gerektiğini söyleyerek; “Türkiye’de binlerce hasta organ bağışı bekliyor. Organ bağışı da beyin ölümü gerçekleşen kişilerden alınan organlarla mümkün. Ben öncelikle herkesi, yaşarken organ bağışı ile ilgili fikirlerini aileleriyle paylaşmaya davet ediyorum. İnsanların beyin ölümü gerçekleştikten sonra aile görüşmesi esnasındaki en büyük sıkıntıları, 'Acaba yaşarken ister miydi?' sorusuna cevap aramak oluyor. Birçoğu bu yüzden organ bağışını kabul etmeyebiliyor. Herkes organ bağışına 'evet' desin. 33 yaşındaki Sezer Başdemir de Denizli Devlet Hastanemizdeki yaşam mücadelesinden sonra ne yazık ki aramızdan ayrıldı. Fakat ailesi üzüntülerini bir kenara bırakıp organ bağışında bulunarak başka ailelere umut oldular. Başdemir ailesine bu örnek davranışlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum ve kederli aileye baş sağlığı diliyorum” dedi.   
denizli haber / denizli 20 haber / Genç Öğretmenin organları 4 kişiye hayat verecek

Geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 33 yaşındaki İngilizce Öğretmeni Sezer Başdemir’in organları ailesi tarafından bağışlandı.

 

Beyin kanaması sonucu Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 33 yaşındaki İngilizce Öğretmeni Sezer Başdemir, Dahili Yoğun Bakım Servisi’ndeki 5 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen Başdemir’in organları ailesi tarafından bağışlandı. Sezer Başdemir’in 1 böbreği Kütahya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne, diğer böbreği İzmir Kent Hastanesi’ne, kalbi Antalya Akdeniz Üniversitesi’ne ve karaciğeri de Antalya Medikal Park Hastanesi’nde organ bekleyen hastalara gönderildi.

 

 

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk duyarlı davranışlarından dolayı Başdemir’in ailesine teşekkür ederek oğullarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan aileye baş sağlığı diledi. Öztürk, Başdemir ailesinin bu davranışının tüm topluma örnek olması gerektiğini söyleyerek; “Türkiye’de binlerce hasta organ bağışı bekliyor. Organ bağışı da beyin ölümü gerçekleşen kişilerden alınan organlarla mümkün. Ben öncelikle herkesi, yaşarken organ bağışı ile ilgili fikirlerini aileleriyle paylaşmaya davet ediyorum. İnsanların beyin ölümü gerçekleştikten sonra aile görüşmesi esnasındaki en büyük sıkıntıları, 'Acaba yaşarken ister miydi?' sorusuna cevap aramak oluyor. Birçoğu bu yüzden organ bağışını kabul etmeyebiliyor. Herkes organ bağışına 'evet' desin. 33 yaşındaki Sezer Başdemir de Denizli Devlet Hastanemizdeki yaşam mücadelesinden sonra ne yazık ki aramızdan ayrıldı. Fakat ailesi üzüntülerini bir kenara bırakıp organ bağışında bulunarak başka ailelere umut oldular. Başdemir ailesine bu örnek davranışlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum ve kederli aileye baş sağlığı diliyorum” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.