Gençlik Sporda İlk Yardım Günleri

SPOR 04.12.2018 - 16:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Gençlik Sporda İlk Yardım Günleri

Spor müsabakalarında karşılaşılan kırılma, burkulma, çıkık ve boğulma gibi durumlarda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerinin olası ilk müdahalesine yönelik ilk yardım eğitimleri başladı.   İl Sağlık Müdürlüğü doktorlarının iki grup halinde verdiği 18 saat süren eğitimler, teorik ve pratik uygulamalarla kursiyerlere aktarılıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün yıl boyunca gerçekleşen okul ve kulüp müsabakaları, yaz-kış spor okulları, antrenmanlar gibi faaliyetlerinde sıkça karşılaşılan kırılma, burkulma, çıkık ve boğulma gibi durumlarda antrenörlerin ve tesis personelinin olası acil müdahalede neler yapılacağı üzerine eğitimler veriliyor.     Personel, antrenör ve tesis görevlilerinden oluşan 40 kişilik grubun katılacağı temel ilk yardım eğitimleri 7 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek.

Spor müsabakalarında karşılaşılan kırılma, burkulma, çıkık ve boğulma gibi durumlarda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerinin olası ilk müdahalesine yönelik ilk yardım eğitimleri başladı.

 

İl Sağlık Müdürlüğü doktorlarının iki grup halinde verdiği 18 saat süren eğitimler, teorik ve pratik uygulamalarla kursiyerlere aktarılıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün yıl boyunca gerçekleşen okul ve kulüp müsabakaları, yaz-kış spor okulları, antrenmanlar gibi faaliyetlerinde sıkça karşılaşılan kırılma, burkulma, çıkık ve boğulma gibi durumlarda antrenörlerin ve tesis personelinin olası acil müdahalede neler yapılacağı üzerine eğitimler veriliyor.

 

 

Personel, antrenör ve tesis görevlilerinden oluşan 40 kişilik grubun katılacağı temel ilk yardım eğitimleri 7 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.