Gıda Denetimleri Ramazan Ayında Aralıksız Devam Ediyor

DENİZLİ 17.05.2019 - 11:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Gıda Denetimleri Ramazan Ayında Aralıksız Devam Ediyor

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Ramazan ayı nedeniyle yapılan gıda denetimlerinde 50 işyerine idari para cezası kesildi.   İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Mübarek Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde İl Müdürlüğümüzce,5996 sayılı Kanun kapsamında gerçekleştirilmekte olan gıda denetimleri yoğunlaştırılarak devam etmektedir.   Bu kapsamda özellikle ekmek ve ekmek çeşitleri, pide, unlu mamuller, tatlı, şekerleme, ramazan kolileri vb. ürünlerin üretimini yapan işletmeler ile toplu tüketim ve gıda satış işletmelerine ağırlık verilmiştir. Yapılan resmi kontrol ve denetimlerde gıda kaynaklı hastalıkların engellenmesi, vatandaşların güvenilir gıda tüketmesi hedef alınmaktadır.    1 Ocak 2019-16 Mayıs 2019 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüzce6285 adet resmi kontrol ve denetim yapılmış,  bu denetimler sırasında 576 adet numune alınmış olup 50 adet idari para cezası verilmiştir.   Vatandaşlarımızın Ramazan ayını huzurlu geçirmeleri için gıda kontrol ekiplerimiz sürekli görev başında olup, gıda denetimlerimiz aralıksız olarak devam etmektedir.   Tüm ihbar ve şikâyetleriniz için Alo 174 Gıda Hattımıza, http://www.alo174.gov.tr/ internet sayfamıza ve İl/İlçe Müdürlüklerimize ulaşabilirsiniz.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Ramazan ayı nedeniyle yapılan gıda denetimlerinde 50 işyerine idari para cezası kesildi.

 

İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Mübarek Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde İl Müdürlüğümüzce,5996 sayılı Kanun kapsamında gerçekleştirilmekte olan gıda denetimleri yoğunlaştırılarak devam etmektedir.

 

Bu kapsamda özellikle ekmek ve ekmek çeşitleri, pide, unlu mamuller, tatlı, şekerleme, ramazan kolileri vb. ürünlerin üretimini yapan işletmeler ile toplu tüketim ve gıda satış işletmelerine ağırlık verilmiştir. Yapılan resmi kontrol ve denetimlerde gıda kaynaklı hastalıkların engellenmesi, vatandaşların güvenilir gıda tüketmesi hedef alınmaktadır. 

 

1 Ocak 2019-16 Mayıs 2019 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüzce6285 adet resmi kontrol ve denetim yapılmış,  bu denetimler sırasında 576 adet numune alınmış olup 50 adet idari para cezası verilmiştir.

 

Vatandaşlarımızın Ramazan ayını huzurlu geçirmeleri için gıda kontrol ekiplerimiz sürekli görev başında olup, gıda denetimlerimiz aralıksız olarak devam etmektedir.

 

Tüm ihbar ve şikâyetleriniz için Alo 174 Gıda Hattımıza, http://www.alo174.gov.tr/ internet sayfamıza ve İl/İlçe Müdürlüklerimize ulaşabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.