Gıdanı Koru ! Sofrana Sahip Çık

DENİZLİ 08.09.2020 - 15:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Gıdanı Koru ! Sofrana Sahip Çık

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce gıda kayıp ve israfının önlenmesine yönelik Teraspark Alışveriş Merkezi ve Forum Çamlık Alışveriş Merkezlerinde etkinlikler düzenlendi.   Etkinliklere katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya tarafından vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılarak geri dönüşümlü çanta dağıtımı yapıldı.     "GIDANI KORU-Sofrana Sahip Çık" isimli kampanya 20 Mayıs 2020 tarihinde Sayın Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ tarafından resmi olarak başladı. Tarım ve Orman Bakanlığımızca gıda kayıpları ve israfının önlenmesi, azaltılması ve yönetimi hususları dikkate alınarak“Türkiye’nin Gıda Kayıpları ve İsrafının Önlenmesi, Azaltılması ve Yönetimine İlişkin Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” hazırlanmıştır.     Eylem planında; ilk aşamada gıda kayıpları ve israfını önlemek, ikinci aşamada mümkünse gıdayı kurtarmak ve yeniden dağıtmak,  üçüncü aşamada insani tüketimi mümkün değilse hayvan yemi olarak kullanmak ilkeleri yer almaktadır. Dünyada 821 milyon insan açlıkla mücadele etmektedir. Diğer çarpıcı bir rakam ise; her gün 25 bin insan açlık sebebiyle hayatını kaybetmektedir. Günümüzde dünya üzerinde üretilen gıdanın 33’ ü kayıp ve israf olmaktadır.     Ülkemizdeki toplam gıda israfı yılda 18,8 milyon ton olarak hesaplanmıştır.Günlük üretilen ekmeğin 4,9 milyonunun israf edildiği, üretilen meyve ve sebzenin yarısında çeşitli kayıplar yaşandığı bilinmektedir. Lokanta, otel, restoran gibi toplu tüketim işletmelerinde durumun ciddiyeti iyice artmakta olup israf miktarı işletme başına yılda 4,2 ton gıda ve 2000 litre içecek rakamlarına ulaştığı görülmektedir.      

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce gıda kayıp ve israfının önlenmesine yönelik Teraspark Alışveriş Merkezi ve Forum Çamlık Alışveriş Merkezlerinde etkinlikler düzenlendi.

 

Etkinliklere katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya tarafından vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılarak geri dönüşümlü çanta dağıtımı yapıldı.

 

 

"GIDANI KORU-Sofrana Sahip Çık" isimli kampanya 20 Mayıs 2020 tarihinde Sayın Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ tarafından resmi olarak başladı. Tarım ve Orman Bakanlığımızca gıda kayıpları ve israfının önlenmesi, azaltılması ve yönetimi hususları dikkate alınarak“Türkiye’nin Gıda Kayıpları ve İsrafının Önlenmesi, Azaltılması ve Yönetimine İlişkin Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” hazırlanmıştır.

 

 

Eylem planında; ilk aşamada gıda kayıpları ve israfını önlemek, ikinci aşamada mümkünse gıdayı kurtarmak ve yeniden dağıtmak,  üçüncü aşamada insani tüketimi mümkün değilse hayvan yemi olarak kullanmak ilkeleri yer almaktadır. Dünyada 821 milyon insan açlıkla mücadele etmektedir. Diğer çarpıcı bir rakam ise; her gün 25 bin insan açlık sebebiyle hayatını kaybetmektedir. Günümüzde dünya üzerinde üretilen gıdanın 33’ ü kayıp ve israf olmaktadır.

 

 

Ülkemizdeki toplam gıda israfı yılda 18,8 milyon ton olarak hesaplanmıştır.Günlük üretilen ekmeğin 4,9 milyonunun israf edildiği, üretilen meyve ve sebzenin yarısında çeşitli kayıplar yaşandığı bilinmektedir. Lokanta, otel, restoran gibi toplu tüketim işletmelerinde durumun ciddiyeti iyice artmakta olup israf miktarı işletme başına yılda 4,2 ton gıda ve 2000 litre içecek rakamlarına ulaştığı görülmektedir.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.