Girişimci engelli ve eski hükümlüler hibe destek almak için İŞKUR’a başvuruyor

EKONOMİ 19.06.2020 - 14:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Girişimci engelli ve eski hükümlüler hibe destek almak için İŞKUR’a başvuruyor

Denizli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlülerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayabilir projelere hibe desteği vermeye devam ediyor.   Bugüne kadar farklı sektörlerde engelli ve eski hükümlüye hibe desteği sağlayan Denizli İŞKUR 2020 yılı için ilk dönem projeleri almaya başladı.   İŞKUR'dan yapılan açıklamada; "Sayın Valimiz başkanlığında toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında kurul üyelerince uygun bulunan ve komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde; engelliler için  65 bin TL’ye kadar, eski hükümlüler için Brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği sağlıyor. Projeyi hazırlama konusunda desteğe ihtiyacı olan tüm engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız için proje hazırlama aşamasında da İl Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren “Aktif İşgücü Yetiştirme servisi, Engelli İş Koçluğu servisi ve İş Kulüpleri” aracılığı ile destek veriliyor.   Engelli vatandaşlarımız hazırladıkları projelerini doğrudan Denizli İŞKUR’a teslim edebiliyorlar. Eski hükümlü vatandaşlarımız ise projesini Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri (Denetimli Serbestlik Müdürlükleri, Koruma Kurulları gibi) aracılığı ile İl Müdürlüğüne iletilmesi gerekiyor. Eski hükümlünün doğrudan kendisinin yapacağı başvurular dikkate alınmamakta ve proje sahibine iade edilmektedir.   Detaylı bilgi için Denizli çalışma ve iş Kurumu İl Müdürlüğü Aktif İşgücü Yetiştirme servisine şahsen başvuru yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr adresinden de yardım alınabilmektedir.   Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız 08 Haziran 2020 – 17 Temmuz 2020 tarihleri arasında Denizli İŞKUR’a başvuru yapabilecekler.  

Denizli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlülerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayabilir projelere hibe desteği vermeye devam ediyor.

 

Bugüne kadar farklı sektörlerde engelli ve eski hükümlüye hibe desteği sağlayan Denizli İŞKUR 2020 yılı için ilk dönem projeleri almaya başladı.

 

İŞKUR'dan yapılan açıklamada; "Sayın Valimiz başkanlığında toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında kurul üyelerince uygun bulunan ve komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde; engelliler için  65 bin TL’ye kadar, eski hükümlüler için Brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği sağlıyor. Projeyi hazırlama konusunda desteğe ihtiyacı olan tüm engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız için proje hazırlama aşamasında da İl Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren “Aktif İşgücü Yetiştirme servisi, Engelli İş Koçluğu servisi ve İş Kulüpleri” aracılığı ile destek veriliyor.

 

Engelli vatandaşlarımız hazırladıkları projelerini doğrudan Denizli İŞKUR’a teslim edebiliyorlar. Eski hükümlü vatandaşlarımız ise projesini Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri (Denetimli Serbestlik Müdürlükleri, Koruma Kurulları gibi) aracılığı ile İl Müdürlüğüne iletilmesi gerekiyor. Eski hükümlünün doğrudan kendisinin yapacağı başvurular dikkate alınmamakta ve proje sahibine iade edilmektedir.

 

Detaylı bilgi için Denizli çalışma ve iş Kurumu İl Müdürlüğü Aktif İşgücü Yetiştirme servisine şahsen başvuru yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr adresinden de yardım alınabilmektedir.

 

Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız 08 Haziran 2020 – 17 Temmuz 2020 tarihleri arasında Denizli İŞKUR’a başvuru yapabilecekler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.