Girişimci Kadın Çiftçi Ödülleri sahiplerini buldu

YAŞAM 17.10.2018 - 11:03, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Girişimci Kadın Çiftçi Ödülleri sahiplerini buldu

Girişimci Kadın Çiftçi Ödülleri Sahiplerini Buldu. Denizli il birincisi kadın çiftçi Alev Turan da Ödül törenine katılanlar arasındaydı.    15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'nca"Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni"düzenlendi. Başkent Ankara’da düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Ekrem Pakdemirli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  Anadolu’nun birçok ilinden gelen çok sayıda davetli ile Denizli’yi temsilen İl Müdürü Yılmaz Erkaya ve Denizli il birincisi kadın çiftçi Alev Turan katıldı.      Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı'nın yüzde 60'ı kadın çiftçilerden oluşuyor. Program kapsamında, başvuru sahibinin kadın çiftçi olması durumunda ilave puan verilmektedir. Yaklaşık 29 bin kadın çiftçimiz bu destekten yararlanmış ve 862 milyon lira hibe destek almıştır.Türkiye'de ilk kez kırsalda kadına yönelik yapılan Tarımda Kadın Girişimciliği Programı ile kadınların hayallerinin gerçekleşmesine katkı sağlanıyor." dedi.   Erkaya "Üretici ve girişimci ruha sahip kadınlarımızı bilgilendirerek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak, tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak adına önemli bir adım atılmıştır. Kadınlar, her alanda yarattığı katma değerin, esirgemedikleri emeğin, Türkiye'nin gerçek gücü olduğunun farkına varmalıdır. Değiştirmek istediklerini sivil toplum kuruluşlarında en önde yer alarak, birlikler, kooperatifler kurarak ve yaşatarak yapmalıdırlar." ifadelerini kullandı.   Kırsalda başarılı girişimcilik faaliyetlerinde bulunan kadınların ödüllendirildiği törende, toplam 4 kategoride 16 kadın çiftçi ödüle layık görüldü. Törende, birinci Yasemin Beyazıt'a, ikinci Sevgi Küçüksavlı'ya ve üçüncü Aynur Ormancı'ya Emine Erdoğan tarafından ödülleri takdim edildi.     

Girişimci Kadın Çiftçi Ödülleri Sahiplerini Buldu. Denizli il birincisi kadın çiftçi Alev Turan da Ödül törenine katılanlar arasındaydı. 

 

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'nca"Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni"düzenlendi.

Başkent Ankara’da düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Ekrem Pakdemirli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  Anadolu’nun birçok ilinden gelen çok sayıda davetli ile Denizli’yi temsilen İl Müdürü Yılmaz Erkaya ve Denizli il birincisi kadın çiftçi Alev Turan katıldı. 

 

 

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı'nın yüzde 60'ı kadın çiftçilerden oluşuyor. Program kapsamında, başvuru sahibinin kadın çiftçi olması durumunda ilave puan verilmektedir. Yaklaşık 29 bin kadın çiftçimiz bu destekten yararlanmış ve 862 milyon lira hibe destek almıştır.Türkiye'de ilk kez kırsalda kadına yönelik yapılan Tarımda Kadın Girişimciliği Programı ile kadınların hayallerinin gerçekleşmesine katkı sağlanıyor." dedi.

 

Erkaya "Üretici ve girişimci ruha sahip kadınlarımızı bilgilendirerek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak, tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak adına önemli bir adım atılmıştır. Kadınlar, her alanda yarattığı katma değerin, esirgemedikleri emeğin, Türkiye'nin gerçek gücü olduğunun farkına varmalıdır. Değiştirmek istediklerini sivil toplum kuruluşlarında en önde yer alarak, birlikler, kooperatifler kurarak ve yaşatarak yapmalıdırlar." ifadelerini kullandı.

 

Kırsalda başarılı girişimcilik faaliyetlerinde bulunan kadınların ödüllendirildiği törende, toplam 4 kategoride 16 kadın çiftçi ödüle layık görüldü. Törende, birinci Yasemin Beyazıt'a, ikinci Sevgi Küçüksavlı'ya ve üçüncü Aynur Ormancı'ya Emine Erdoğan tarafından ödülleri takdim edildi. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.