GÖLGE ETME FAZLA İHSAN İSTEMEZ

DİĞER 28.03.2017 - 11:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

GÖLGE ETME FAZLA İHSAN İSTEMEZ

Devlet ve toplumsal hayat bir özü değişim ve gelişim üzerinde bina edilen bir oluşumdur esasında.   Peki bu istendik gelişimin tarafları kimlerdir? Hiç şüphesiz ki özün muhatabı olan devlet ve milletin bizzat kendisidir. Özellikle kültürün ve manevi bağların gelişimi için ithal edilen duygu, teklif ve uzmanlar bir başka toplum için ve devlet için çoğu zaman işe de yaramaz. Bu ifadeyle ne söylemek istediğimizi biraz açalım isterseniz.    Devletler bir başka devletten maddi kültür elemanı olan ürünleri yani teknolojiyi, makineleri ve bir çok aracı satın alarak maddi kültürlerini geliştirebilir ve geliştirmelidir de. Bu ürünleri satın almak çok zor değildir. Hatta satan ülkelerin amacı zaten budur.   Peki bizler ihtiyacımız olan teknoloji yani maddi öğeleri bir şekilde satın alıyorken ( ki bu hususlarda acilen kalıcı sanayi oluşturulmalıdır) bizler için düşünecek, bizler için yorumlayacak yani bu toplum adına ve bu toplum için değerlendirmeler yapacak kişileri nereden ithal edeceğiz? Bu zihinleri nereden getirip de toplum ve devlet adına yarar sağlayacağız.   YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!  

Devlet ve toplumsal hayat bir özü değişim ve gelişim üzerinde bina edilen bir oluşumdur esasında.

 

Peki bu istendik gelişimin tarafları kimlerdir? Hiç şüphesiz ki özün muhatabı olan devlet ve milletin bizzat kendisidir. Özellikle kültürün ve manevi bağların gelişimi için ithal edilen duygu, teklif ve uzmanlar bir başka toplum için ve devlet için çoğu zaman işe de yaramaz. Bu ifadeyle ne söylemek istediğimizi biraz açalım isterseniz.

 

 Devletler bir başka devletten maddi kültür elemanı olan ürünleri yani teknolojiyi, makineleri ve bir çok aracı satın alarak maddi kültürlerini geliştirebilir ve geliştirmelidir de. Bu ürünleri satın almak çok zor değildir. Hatta satan ülkelerin amacı zaten budur.

 

Peki bizler ihtiyacımız olan teknoloji yani maddi öğeleri bir şekilde satın alıyorken ( ki bu hususlarda acilen kalıcı sanayi oluşturulmalıdır) bizler için düşünecek, bizler için yorumlayacak yani bu toplum adına ve bu toplum için değerlendirmeler yapacak kişileri nereden ithal edeceğiz? Bu zihinleri nereden getirip de toplum ve devlet adına yarar sağlayacağız.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.