Görme Engelli Sporcular azmiyle göz dolduruyor

SPOR 14.03.2017 - 10:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Görme Engelli Sporcular azmiyle göz dolduruyor

Judo ve Yüzme branşlarında Türkiye dereceleri kazanıp milli takıma çağrılan Denizlili görme engelli sporcular, İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’na hedeflerini anlattı.

  Denizli Görme Engelliler Okulu, öğrencilerini sosyal ve akademik eğitimlerinin yanı sıra yetenekleri doğrultusunda sportif faaliyetlerle de destekliyor. Bu öğrencilerden judo sporunda Reyhan Yılmaz 63 kg.da Türkiye Şampiyonu oldu. Diğer judocu Şeydanur Kaplan 48 kg.da Türkiye ikincisi oldu.     Yüzme sporunda ise Alanya’da yapılan Türkiye Yüzme Şampiyonasında aynı okuldan Elfin Pehlivan 50 m. Serbestte Türkiye ikincisi, Hüseyin Durmaz 50 m. Serbestte Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.   Ahmet İbanoğlu’nu Ziyaret Ettiler   Sporcularla birlikte Denizli Görme Engelliler Okulu Müdürü Mahmut Çiçek, Müdür Yardımcısı Muhammet Çamur, Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Atmaca ve Yüzme Antrenörü Mustafa Akyürek, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti. Sporculardan Reyhan Yılmaz, hedefinin milli takımla uluslar arası alanda madalyalar kazanmak olduğunu söyledi.   Okul Müdürü Mahmut Çiçek, öğrencilerinin sosyal ve sportif beceriler ile donanmış, özgüveni tam bireyler olmalarını görmenin kendilerini mutlu ettiğini, başarının sporcuların çok çalışması sonucu elde edildiğini belirtti.      Milli Takıma Çağrıldılar Görme Engelli öğrencilerin sportif faaliyetlere katılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, onları destekleyen ve emek veren başta aileleri, okul yönetimi ile antrenörlerine teşekkür etti. Her bir çocuğun ayrı önem taşıdığı belirten İbanoğlu, özel eğitim veren kurumlara devletin her türlü imkanı sağladığını söyleyerek, sporcuların da gayretli çalışmaları ve azimleriyle bunun karşılığını verdiğini kaydetti.   Sporculardan Reyhan Yılmaz ve Şeydanur Kaplan 20-26 Mart tarihlerinde Görme Engelliler Judo Milli Takım kampına katılacak. 
Judo ve Yüzme branşlarında Türkiye dereceleri kazanıp milli takıma çağrılan Denizlili görme engelli sporcular, İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’na hedeflerini anlattı.

 

Denizli Görme Engelliler Okulu, öğrencilerini sosyal ve akademik eğitimlerinin yanı sıra yetenekleri doğrultusunda sportif faaliyetlerle de destekliyor. Bu öğrencilerden judo sporunda Reyhan Yılmaz 63 kg.da Türkiye Şampiyonu oldu. Diğer judocu Şeydanur Kaplan 48 kg.da Türkiye ikincisi oldu.

 

 

Yüzme sporunda ise Alanya’da yapılan Türkiye Yüzme Şampiyonasında aynı okuldan Elfin Pehlivan 50 m. Serbestte Türkiye ikincisi, Hüseyin Durmaz 50 m. Serbestte Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

 

Ahmet İbanoğlu’nu Ziyaret Ettiler

 

Sporcularla birlikte Denizli Görme Engelliler Okulu Müdürü Mahmut Çiçek, Müdür Yardımcısı Muhammet Çamur, Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Atmaca ve Yüzme Antrenörü Mustafa Akyürek, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti. Sporculardan Reyhan Yılmaz, hedefinin milli takımla uluslar arası alanda madalyalar kazanmak olduğunu söyledi.

 

Okul Müdürü Mahmut Çiçek, öğrencilerinin sosyal ve sportif beceriler ile donanmış, özgüveni tam bireyler olmalarını görmenin kendilerini mutlu ettiğini, başarının sporcuların çok çalışması sonucu elde edildiğini belirtti. 

 

 

Milli Takıma Çağrıldılar

Görme Engelli öğrencilerin sportif faaliyetlere katılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, onları destekleyen ve emek veren başta aileleri, okul yönetimi ile antrenörlerine teşekkür etti. Her bir çocuğun ayrı önem taşıdığı belirten İbanoğlu, özel eğitim veren kurumlara devletin her türlü imkanı sağladığını söyleyerek, sporcuların da gayretli çalışmaları ve azimleriyle bunun karşılığını verdiğini kaydetti.   Sporculardan Reyhan Yılmaz ve Şeydanur Kaplan 20-26 Mart tarihlerinde Görme Engelliler Judo Milli Takım kampına katılacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.