Güneş Enerjisi Yangın Kulesine Elektirik Veriyor

TEKNOLOJİ 06.10.2016 - 14:49, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Güneş Enerjisi Yangın Kulesine Elektirik Veriyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığının yangına daha çabuk müdahale edilmesi için yapılması hedeflendiği 'yangın gözetleme kuleleri' Denizli'de tamamlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Denizli'de yangın gözetleme kulelerinin yangına daha hızlı müdahalede bulunulması için var olan elektrik sorununu çözdü. OGM tarafından 7 adet yangın gözetleme kulesine 2 kilo Watt gücünde, 220 Volt şehir şebekesi çıkış gücü üreten mobil güneş enerjisi panelleri konularak hizmete açıldı. Monte edilen mobil güneş enerjisi panelleri sayesinde kulelerin aydınlatma sorunu çözüme kavuşmuş oldu. Aydınlatmanın yanı sıra buzdolabı gibi araçların çalışması için de gerekli enerji sağlandı. Ayrıca, sistem taşınabilir olması sebebiyle yangın sezonu dışındaki zamanlarda da ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılabiliyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığının yangına daha çabuk müdahale edilmesi için yapılması hedeflendiği 'yangın gözetleme kuleleri' Denizli'de tamamlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Denizli'de yangın gözetleme kulelerinin yangına daha hızlı müdahalede bulunulması için var olan elektrik sorununu çözdü.

OGM tarafından 7 adet yangın gözetleme kulesine 2 kilo Watt gücünde, 220 Volt şehir şebekesi çıkış gücü üreten mobil güneş enerjisi panelleri konularak hizmete açıldı. Monte edilen mobil güneş enerjisi panelleri sayesinde kulelerin aydınlatma sorunu çözüme kavuşmuş oldu. Aydınlatmanın yanı sıra buzdolabı gibi araçların çalışması için de gerekli enerji sağlandı.

Ayrıca, sistem taşınabilir olması sebebiyle yangın sezonu dışındaki zamanlarda da ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.