Günlük kiralanan evlere düzenleme turizmcileri sevindirdi

DENİZLİ 23.11.2016 - 08:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Günlük kiralanan evlere düzenleme turizmcileri sevindirdi

Günlük kiralanan evlere düzenleme turizmcileri sevindirdi / denizli haber / denizli 20 haber

Yeni yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameyle, günü birlik olarak kiralanan evlerin ‘Kimlik Bildirme Kanunu’ kapsamında, evleri kiralayacak kişilerin anlık olarak güvenlik güçlerine bilgi verilme zorunluluğunun getirilmesi, Denizli’de turizmcileri sevindirdi.  Resmi Gazetede yayınlanan yeni KHK ile birlikte günlük kiralanan evlerde kalacak kişilerin güvenlik güçlerine ‘Anlık Kimlik Bildirmesi’ Denizli’de, otelciler ve turizmcileri sevindirdi. Yeni yayınlanan KHK ile günübirlik olarak kiraya verilen evler ve apartlara, zorunlu ‘Kimlik Bildirme’ kanun kapsamına alındı.   Günlük kiralanan ev ve apartların kendileri açısından haksız rekabete neden olduğunu belirten Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, "Günlük kiralanan apartlar hiçbir şekilde fatura veya vergi bildirimi yapılmaksızın günde 3 kişiye, 5 kişiye kiralanıyordu. Yani bazı insanlar telefonları ile 10 apart kiralayarak, bunun pazarlamasını yapıyordu, bu da haksız rekabete neden oluyordu. Ayrıca hem güvenlik açısından hem de mali açısından ciddi sıkıntılar vardı. Bu şimdi ortadan kaldırılıyor. Orada çıkan kanunda da şöyle bir ibare var, eskiden biz, ‘Kimlik Bildirim Kanunu’na göre, bilgileri gece saat 00.00’dan sonra ilgililere bildiriyorduk. Yeni ilave edilen ‘Anlık Bildirim’ çok önemlidir. Yani vatandaş otele, eve veya aparta girdiği andan itibaren, kimlik bilgileri ilgililere veriliyor. Varsa bir sıkıntı, aranan bir şahıs ise, suçlu bir kişiyse anından müdahale edilecek. Bu da güvenlik açısından son derece önemli bir şeydir” diye konuştu.
Günlük kiralanan evlere düzenleme turizmcileri sevindirdi / denizli haber / denizli 20 haber

Yeni yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameyle, günü birlik olarak kiralanan evlerin ‘Kimlik Bildirme Kanunu’ kapsamında, evleri kiralayacak kişilerin anlık olarak güvenlik güçlerine bilgi verilme zorunluluğunun getirilmesi, Denizli’de turizmcileri sevindirdi. 


Resmi Gazetede yayınlanan yeni KHK ile birlikte günlük kiralanan evlerde kalacak kişilerin güvenlik güçlerine ‘Anlık Kimlik Bildirmesi’ Denizli’de, otelciler ve turizmcileri sevindirdi. Yeni yayınlanan KHK ile günübirlik olarak kiraya verilen evler ve apartlara, zorunlu ‘Kimlik Bildirme’ kanun kapsamına alındı.

 


Günlük kiralanan ev ve apartların kendileri açısından haksız rekabete neden olduğunu belirten Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, "Günlük kiralanan apartlar hiçbir şekilde fatura veya vergi bildirimi yapılmaksızın günde 3 kişiye, 5 kişiye kiralanıyordu. Yani bazı insanlar telefonları ile 10 apart kiralayarak, bunun pazarlamasını yapıyordu, bu da haksız rekabete neden oluyordu. Ayrıca hem güvenlik açısından hem de mali açısından ciddi sıkıntılar vardı. Bu şimdi ortadan kaldırılıyor. Orada çıkan kanunda da şöyle bir ibare var, eskiden biz, ‘Kimlik Bildirim Kanunu’na göre, bilgileri gece saat 00.00’dan sonra ilgililere bildiriyorduk. Yeni ilave edilen ‘Anlık Bildirim’ çok önemlidir. Yani vatandaş otele, eve veya aparta girdiği andan itibaren, kimlik bilgileri ilgililere veriliyor. Varsa bir sıkıntı, aranan bir şahıs ise, suçlu bir kişiyse anından müdahale edilecek. Bu da güvenlik açısından son derece önemli bir şeydir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.